Italia: 28 de români amendați după ce au participat la slujba de Paște de la o biserică ortodoxă

Polițiștii din localitatea italiană Trieste au primit în dimineața zilei de duminică, 19 aprilie, mai multe semnalări legate de prezența unui număr mare de cetățeni străini în preajma bisericii românești situată în via dell’Istria. În urma verificărilor efectuate, forțele de ordine au descoperit 28 de cetățeni români în interiorul bisericii pe care i-a amendat pentru încălcarea normelor împotriva răspândirii coronavirusului.

Potrivit Rai News, când au sosit la fața locului, polițiștii nu au găsit persoane în afara bisericii, iar ușa lăcașului de cult era încuiată, dar din interior se auzeau voci care recitau cântece religioase. După ce au insistat de mai multe ori la ușa bisericii pentru a primi un răspuns, în cele din urmă preotul Parohiei Învierea Domnului, care conform site-ului consulatului din Trieste se numește Eusebiu Negrea, a ieșit și le-a explicat agenților de poliție că în interiorul lăcașului se aflau mai mulți credincioși care sărbătoareau Paștele Ortodox.

Forțele de ordine au constatat că în biserică se aflau în total 28 de cetățeni români, toți purtând măști și mănuși, iar unii dintre ei țineau niște lumânări în mâini și fredonau cântece religioase în limba română. Polițiștii au decis să nu întrerupă slujba, dar la terminarea ritualului i-au interogat pe rând pe toți participanții la slujbă, iar pe cei care au declarat că au mers la biserică pentru ca preotul să le binecuvânteze ouăle de Paște sau să participe la slujbă, i-au sancționat conform regulamentului.

Nici preoții, care conform sursei citate erau doi la număr, nu au scăpat de consecințe, aceștia fiind sancționați de asemenea pentru nerespectarea normelor din decretul de lege care prevede suspendarea evenimentelor cu caracter religios.

Reamintim pe această cale că amenzile aplicate pentru nerespectarea regulilor impuse de autoritățile italiene pentru împiedicarea răspândirii virusului au valori între 400 și 3.000 de euro. Mai multe informații în articolul de mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI