Italia: Trei români căutați de poliție, au furat bunuri în valoare de 50.000 de euro din bisericile italiene

Trei bărbați de origine română au fost denunțați de carabinierii din localitatea Lendinara (Rovigo), suspectați a fi responsabili pentru o serie de spargeri în bisericile din provinciile Rovigo și Verona. Furturile au avut loc în anul 2016 și au fost sustrase obiecte în valoare de 50,000 de euro, relatează Il Gazzettino.

Persoanele puse sub urmărire de poliția italiană sunt cetățenii români cu inițialele: G.D.C., 39 de ani, I.R.S., 27 și I.C.B., 25 de ani. Toți trei figurează ca fiind rezidenți în provincia Pisa dar în prezent sunt de negăsit.

Primul dintre episoade datează din data de 5 iunie 2016, la Basilica della Madonna del Frassino di Peschiera del Garda (Verona). Hoții au furat bijuterii, coronițe din aur și îngeri mici de argint. Pe 10 și 14 iunie a urmat o tentativă de furt la Basilica Madonna del Pilastrello din Lendinara, apoi pe 16 noiembrie, din nou în Peschiera.
Pe 3 decembrie 2016, infractorii s-au mutat la Sanctuarul Madonna dei Miracoli din Motta di Livenza (Treviso). La 12 decembrie 2016 hoții s-au întors la Madonna del Pilastrello și, în cele din urmă, pe 15 decembrie, la Basilica din Caorle (Veneția).

După identificarea lor în urma cercetărilor efectuate în acest timp, poliția italiană i-a dat în urmărire generală pe cei trei infractori români.