Italia: 30 de muncitori români, asiatici și italieni ținuți în sclavie de doi chinezi, plătiți cu 30 de cenți la oră

Doi cetățeni chinezi care sunt rezidenți în Italia au fost denunțați în stare de libertate în dimineața zilei de joi, 21 noiembrie 2019, după ce Garda de Finanțe italiană a descoperit că exploatau circa 30 de muncitori care erau plătiți cu suma ridicolă de 30 de cenți la oră.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, cei doi chinezi – o femeie în vârstă de 28 de ani care este măritată cu un antreprenor italian din Calabria și fratele acesteia, un bărbat de 26 de ani – dețineau două ateliere de confecții îmbrăcăminte în localitățile Agliè și Cuceglio din provincia Torino. Pe lângă cele două ateliere însă, care intraseră de ceva timp în atenția autorităților, frații chinezi mai dețineau și un depozit sub casa părinților, în localitatea Montalenghe din aceeași provincie, iar când agenții de la Garda de Finanțe au organizat un raid acolo, joi dimineața, au descoperit o scenă cel puțin dramatică.

Bărbatul chinez denunțat. Foto: corriere.it

Circa 30 de muncitori de diferite cetățenii – chinezi, italieni și români – trăiau și munceau în sclavie în acel depozit. Aceștia aveau așezate paturi și o bucătărie improvizată printre mașinile de cusut, iar serviciile igienice lipseau cu desăvârșire, spun anchetatorii. Mai mult, erau supravegheați 24 de ore din 24 prin intermediul unor camere de supraveghere video și erau practic sechestrați în interiorul depozitului.

Muncitorii, mai relatează anchetatorii, erau plătiți cu suma de 5 euro pe zi și erau nevoiți să lucreze 15 ore zi de zi, inclusiv duminica, ceea ce făcea ca salariul lor să fie așadar de 30 de cenți pe oră sau un total de 150 de euro pe lună la negru. În depozitul respectiv, muncitorii exploatați confecționau produse din piele destinate unor importante mărci automobilistice și, în mod normal, un muncitor specializat care face o astfel de muncă este plătit între 2.500 și 3.000 de euro lunar.

@rotalianul