Italia: 4 morți după ce un autoturism a intrat într-un grup de 20 de bicicliști

Patru persoane au murit și alte șase au fost rănite în dimineața zilei de joi, 14 iulie 2022, după ce un autoturism, condus de un pensionar italian, a lovit un grup de 20 de bicicliști care circulau pe via Pupilli din Grosseto, provincia cu același nume situată în Toscana.

Potrivit agenției de presă ANSA, la volanul mașinii se afla Mario Fiorilli, în vârstă de 82 de ani și rezident în localitatea Montepescali din provincia menționată mai sus.

Conform primelor informații făcute publice de autorități, pensionarul italian a suferit un infarct și a pierdut controlul mașinii, lovind astfel în plin grupul de bicicliști amatori, care se întâlneau în fiecare marți și joi pentru a face anumite trasee cu bicicletele.

Fiorilli a murit în urma infarctului suferit și alți trei bicicliști accidentați de el au decedat, de asemenea. Celelalte victime, mai scrie sursa citată, se numesc după cum urmează: Antonio Panico, în vârstă de 56 de ani, Roberto Seripa, 71 de ani și Nilo Naldini, 73 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am văzut mașina, care era deja pe cealaltă bandă după curbă, am țipat «Fiți atenți!» și m-am strecurat pe ultimul loc, apoi s-a petrecut accidentul. Am scăpat ca prin minune”, a declarat Enrico Guazzini, agent al poliției locale din Grosseto, care se afla și el în grupul de bicicliști amatori.

Unul dintre bicicliștii morți a rămas blocat sub mașina pensionarului italian, autovehiculul oprindu-se într-un șanț la circa 50 de metri mai în față de locul accidentului. Alți doi bicicliști au murit pe loc după ce au fost loviți de autoturism.

Un alt biciclist, care a fost rănit foarte grav, a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Siena, în timp ce alți cinci membri ai grupului au fost transportați la spitalul din Grosseto cu cod galben de urgență.

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate dinamica accidentului, aceasta fiind condusă de procurorul Nicola Falco.