Italia: 5 oameni loviți de fulger în 24 de ore. Doi au murit și un altul a ajuns la Terapie Intensivă

Cinci persoane au fost lovite de fulger în Italia, în mai puțin de 24 de ore, două dintre ele pierzându-și viața, din nefericire, iar a treia persoane ajungând la Terapie Intensivă.

Cele cinci persoane, toate de sex masculin, au fost atinse de fulger în două cazuri diferite, primul petrecându-se în provincia Torino din Piemonte, iar cel de-al doilea pe masivul muntos Gran Sasso din provincia Teramo, în Abruzzo.

Evenimentul meteorologic care a dus la moartea a doi bărbați – Alberto Balocco în vârstă de 56 de ani și Davide Vigo de 55 de ani – s-a petrecut în jurul orei 14:00 de vineri, 26 august 2022.

Cei doi bărbați, pasionați de ciclism, se aflau cu bicicletele pe strada dintre localitățile Usseaux și Sestriere, relatează Torino Today. Din primele informații reiese că aceștia încercau să ajungă pe vârful muntos Assietta, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile.

Ajunși în zona Colle Blegier, un fulger i-a lovit pe amândoi, ambii fiind găsiți la pământ de o persoană care se afla în trecere și care a alertat imediat autoritățile. Paramedicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a salva viețile celor doi bărbați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cel de-al doilea caz, în schimb, totul s-a petrecut în jurul orei 12:00 de astăzi, 27 august 2022, la o altitudine de 2.150 de metri, în apropierea Observatorului Astronomic de pe masivul muntos Gran Sasso.

S.T., în vârstă de 28 de ani și rezident la Tivoli, împreună cu D.C. și A.M., ambii de 24 de ani și rezidenți la Roma, se aflau într-o excursie la munte atunci când s-a petrecut dramaticul eveniment.

Primul dintre ei a fost lovit în plin de fulger, lăsându-l într-o stare foarte gravă, în timp ce prietenii săi au fost aruncați la mică distanță de el. Aceștia din urmă n-au suferit nicio rană însă, dar s-au ales cu o sperietură puternică.

Tânărul de 28 de ani a fost transportat apoi la spitalul din L’Aquila, unde se află internat acum la Terapie Intensivă, în comă indusă, informează ziarul La Repubblica.