Italia: 5 români amendați cu 533 de euro fiecare. „Mergem la cumpărături”, dar în portbagaj aveau păstrăvi și undițe

Cinci români cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani au fost sancționați de carabinieri după ce au fost surprinși cu toții într-o singură mașină și în afara localității Brugnera, din provincia Pordenone, unde sunt rezidenți. Cei cinci bărbați au scris în declarația pe propria răspundere că merg la cumpărături, dar portbagajul mașinii era plin de păstrăvi și unelte de pescuit, scrie ziarul Il Gazzettino.

„Mergem să facem cumpărături la supermarket”, au declarat românii în fața carabinierilor care i-au oprit pentru un control de rutină în cursul zilei de duminică, 19 aprilie, în localitatea Prata din aceeași provincie. Și declarația pe propria răspundere indica același lucru, dar faptul că în acea zi supermarketurile din zonă erau închise, iar în portbagaj aveau o cantitate considerabilă de păstrăvi, precum și diferite unelte pentru pescuit, i-a convins pe militari că cei cinci cetățeni români nu sunt tocmai sinceri.

Carabinierii au emis așadar o amendă de 533,33 de euro pentru fiecare dintre ei și i-au denunțat apoi pe toți pentru fals în acte și declarație falsă în fața unui funcționar public. Amenda însă va putea fi redusă la 373,34 dacă aceștia vor reuși s-o plătească în termen de 30 de zile.

@rotalianul