Italia: 511 români primeau Venitul de cetățenie în mod ilegal după ce au dat declarații false

Procuratura din Bari și Garda de Finanțe au descoperit 511 cetățeni români care ar fi încasat ajutorul social (Reddito di cittadinanza) în Italia prin falsificarea unor declarații pretinzând că sunt rezidenți în țara respectivă.

În urma acestei situații, a fost pus în aplicare un sechestru preventiv asupra bunurilor unui comerciant de la o tutungerie, în valoare de 465.000 de euro, suspectat de spălare de bani.

El ar fi ajutat peste 300 dintre aceste persoane să valorifice sumele obținute în mod necuvenit, efectuând operațiuni frauduloase.

Procuratura din Bari și Garda de Finanțe au investigat cazul cetățenilor români care ar fi încasat ajutorul social denumit „Reddito di cittadinanza” (Venitul de cetățenie), prin intermediul unor declarații false.

Aceștia pretindeau că sunt rezidenți în Italia pentru a beneficia de aceste fonduri, în ciuda faptului că nu îndeplineau condițiile necesare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma investigațiilor, s-a descoperit implicarea unui comerciant de la o tutungerie în aceste activități ilegale. El ar fi facilitat transformarea sumelor încasate în mod necuvenit în bani lichizi, ajutând astfel peste 300 dintre cetățenii români implicați. Bărbatul italian este cercetat acum pentru acuzația de spălare de bani.

A fost aplicat un sechestru preventiv în valoare de 465.000 de euro pe bunurile comerciantului, pentru a se asigura că acestea nu vor fi utilizate în continuare în scopuri ilegale sau pentru a ascunde proveniența banilor obținuți în mod fraudulos.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20