Italia: 640 de kilograme de droguri ascunse printre ceapă într-un camion care mergea în România

Transportau droguri într-un camion de fructe și legume venit din Spania și se îndreptau spre România. Printre ceapă, carabinierii italieni au descoperit mai bine de jumătate de tonă de hașiș.

Alertați de faptul că autovehiculul a făcut un ocol semnificativ ca să ajungă la Roma, în Italia, carabinierii italieni au decis să facă un control amănunțit asupra mărfii care se transporta. Au descoperit astfel, 640 de kilograme de hașiș ascunse printre ceapă. Au fost arestate 3 persoane de naționalitate italiană și română, informează Il Quotidiano del Lazio.

Camionul cu numere de înmatriculare românești, plin de legume și fructe, a atras atenția unei patrule de carabinieri care au observat viteza surprinzătoare cu care a intrat în curtea unei companii logistice și de transport din Colleferro, poarta fiind închisă în mare grabă în urma sa.

Carabinierii, împreună cu Garda de Finanțe italiană, au decis, prin urmare, să aprofundeze cazul solicitând șoferului să prezinte documentele de călătorie ale bunurilor transportate. Camionul, plecat din Spania și care se îndrepta spre România, nu ar fi trebuit să se oprească la Roma, iar documentele erau, prin urmare, în neregulă.
Au controlat apoi încărcătura și astfel au descoperit cele 640 kilograme de hașiș împachetate și ascunse printre ceapă.

În cătușe, au ajuns șeful italian al depozitului, șoferul TIR-ului și complicele acestuia. Au fost arestați și conduși la închisoarea Regina Coeli fiind puși la dispoziția autorității judiciare competente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile italiene presupun că hașișul era destinat pieței de droguri ilegale din Roma.