Italia: 8 martie, grevă a mijloacelor de transport și în învățământ, în numele drepturilor femeii la locul de muncă

Grevă generală de 8 martie, în marile orașe italiene. Se opresc mijloacele de transport în comun, de la autobuze, metrouri, trenuri și până la avioane. De asemenea, s-a anunțat grevă și în sistemul de învățământ, informează La Repubblica.

Greva din 8 martie este proclamată în numele Zilei Internaționale a Femeii și aderă la mișcarea „Nonunadimeno” când lucrătoare din peste 70 de țări vor cere să fie conștientizate cazurile de violență masculină asupra femeilor din întreaga lume.

„O grevă împotriva violenței masculine supra femeilor, împotriva lipsei finanțării și a recunoașterii centrelor anti-violență, împotriva închiderii spațiilor de protecție pentru femei, împotriva obiectivității de conștiință în serviciile de sănătate publică O grevă împotriva hărțuirii și a șantajului sexual la locul de muncă ”, se arată într-o notă din partea sindicatelor de bază italiene. O manifestație va pleca mâine la ora 17:00 de la Colosseum.

Greva în transporturi

Roma: Greva va începe la miezul nopții și va dura până la orele 21:00 la autobuzele, metrourile și tramvaile operate de ATAC. Vor fi închise toate cele trei linii de metrou.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Închise căile ferate Rome-Civitacastellana-Viterbo, Roma-Lido și vor fi de asemenea probleme cu liniile periferice gestionate de compania Roma Tpl.

Cu toate acestea, vor fi disponibile mijloace de transport dimineață, până la ora 8.30 și de la ora 17:00 până la ora 20:00.

Milano: Greva ATM se va desfășura de la ora 8:45 la ora 15:00 și de la 18:00 la sfârșitul serviciului.

Torino: protest GTT de 24 de ore, cu perioadele când vor circula metrou și serviciul urban de la 6:00 la 9:00 și de la 12:00 la 15:00, pentru autobuze extraurban până la ora 8:00 și de la ora 14:30 până la ora 17:30.

Napoli: un protest de 24 de ore pentru autobuze, care vor circula doar între orele 5:30 și 8:30 și între orele 17:00 și 20:00.

Bologna și Ferrara: întreruperile traficului pot fi de la 8:30 la 16.30 și de la ora 19.30 până la sfârșitul serviciului.

Tper avertizează că birourile de bilete și filialele pot fi închise sau supuse unei reduceri a serviciilor pe parcursul zilei.

Trenitalia a comunicat că problemele și anulările încep de la miezul nopții de marți, 7 martie, până la ora 21:00 de mâine, 8 martie, și se vor înregistra unele întreruperi pe toate liniile, cu excepția trenurilor de mare viteză (Frecce), care vor circula în mod regulat.

În sectorul transportului aerian, de la ora 13:00 la 17:00 este programată, așa cum a anunțat ENAV, compania care gestionează traficul aerian civil în Italia, o grevă a controlorilor de trafic aerian, proclamată de sindicatele Fit-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti, Ugl-Ta și Unica. O grevă locală, este planificată la aeroportul Roma-Fiumicino de la 10:00 la 18:00, organizată de Ugl-Ta și Unica.

Sistemul de învățământ
Greva generală organizată de Cobas Usi și Usb se referă, de asemenea, la școlile de toate nivelurile (o altă grevă în școală va fi pe 23 martie), la birourile publice și private.