Adolescenta româncă de 14 ani dispărută din Italia la sfârșitul lunii iulie, găsită acasă la un tânăr cunoscut pe internet

Adolescenta româncă în vârstă de 14 ani, rezidentă cu părinții în localitatea italiană Pavia, care a dispărut de acasă la sfârșitul lunii iulie, a fost găsită în urmă cu câteva zile de polițiștii italieni, la mai bine de două luni de la dispariție. Tânăra se pare că locuia cu iubitul ei la Milano, un tânăr cunoscut pe rețelele de socializare.

Numele adolescentei din Pavia a fost introdusă în baza de date a poliției din Italia în data de 31 iulie 2020, când părinții tinerei au denunțat dispariția acesteia din localitatea menționată mai sus. Mama fetei a făcut atunci un apel și prin intermediul binecunoscutei emisiuni „Chi l’ha visto?” pentru a găsi-o, precum și prin intermediul unor publicații locale, iar la câteva săptămâni după aceea, agenții de la Poliția Feroviară din gara Roma Termini au identificat-o pe românca de 14 ani în acea zonă și au plasat-o, în mod provizoriu, într-o structură protejată din capitala Italiei.

Pe data de 8 august, însă, fata a fugit din structura respectivă și autoritățile i-au pierdut urma din nou. Polițiștii de la Comisariatul Celio din Roma au deschis o anchetă și de curând au descoperit o pistă, pe internet, care a dus la găsirea adolescentei românce. Mai exact, anchetatorii au găsit pe rețelele de socializare o urmă lăsată de fată ce a dus la un bărbat cu care aceasta intrase în contact.

Odată identificat acest individ, un tânăr născut la Roma, dar din părinți ecuadorieni, polițiștii s-au deplasat la locuința lui și l-au interogat în legătură cu fata dispărută. Bărbatul a recunoscut că a cunoscut-o pe adolescentă pe rețelele de socializare și că urma să o întâlnească, dar în momentul în care a descoperit că fata este minoră și că a fugit de acasă, nu s-a mai prezentat la întâlnirea cu ea. Bărbatul afirma, totodată, că adolescenta a plecat apoi din Roma și că a ajuns la Milano, unde locuia și în acel moment cu un băiat cunoscut tot pe internet.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii din Roma, în colaborare cu cei de la Comisariatul Mecenate din Milano, au reușit astfel să dea din nou de urma fetei, pe care au găsit-o ulterior, așa cum spunea bărbatul ecuadorian, în locuința unui tânăr din orașul respectiv. La finalizarea anchetei, adolescenta româncă a fost încredințată din nou părinților săi.