Italia adoptă măsuri pentru sprijinirea familiilor și firmelor afectate de coronavirus

Guvernul italian condus de Giuseppe Conte a adoptat luni, 16 martie, un decret care conține măsuri în valoare de circa 25 de miliarde de euro pentru sprijinirea familiilor și firmelor afectate de coronavirus.

Din cele 25 de miliarde de euro, „peste 10 miliarde vor fi destinate sprijinirii locurilor de muncă şi angajaţilor”, a declarat ministrului Economiei şi Finanţelor, Roberto Gualtieri, într-o conferinţă de presă la sfârşitul consiliului de miniştri.

„Nimeni nu trebuie să îşi piardă locul de muncă”, a declarat ministrul italian, citat de Agerpres.

O altă parte importantă din această sumă, de 3,5 miliarde de euro, va fi destinată sistemului sanitar naţional şi protecţiei civile, aflate în prima linie în lupta împotriva epidemiei, care a făcut deja peste 1.800 de morţi în Italia, ţara cea mai afectată din Europa.

Gualtieri nu a precizat sumele prevăzute pentru a finanţa amânarea plăţii de taxe, impozite şi diverse contribuţii, dar nici cele pentru a susţine diferite sectoare economice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministrul Economiei şi Finanţelor a subliniat totuşi că Italia „mizează pe fonduri europene” pentru decretul care va fi adoptat în aprilie.

Premierul Giuseppe Conte a ţinut la rândul său un scurt discurs, în care a încercat să ridice moralul populaţiei anunţând măsuri economice. „Nimeni nu va fi abandonat”, a dat el asigurări, adăugând că „putem fi mândri că suntem italieni, împreună vom reuşi.”