Italia: Un agent de pază a fost luat ostatic la Domul din Milano, catedrala a fost încercuită

Un agent de pază de la Domul din Milano a fost luat ostatic astăzi, 12 august, în jurul orei 13:00, de un bărbat înarmat cu un cuțit. Agentul a fost silit să îngenuncheze în apropierea altarului catedralei și i-a fost pus cuțitul la gât, informează Corriere della Sera.

Conform primelor informații, un bărbat aparent de origine străină s-a sustras controlului care se face la intrarea în catedrala din centrul orașului Milano și a fugit în interiorul domului, până la altarul principal. Acolo a fost oprit de un agent de pază, dar bărbatul l-a amenințat cu un cuțit și l-a pus să îngenuncheze, luându-l ostatic.

Agenții de poliție s-au apropiat și au purtat negocieri cu atacatorul. În timp ce vorbeau cu el, bărbatul a fost dezarmat și arestat.

Timp de aproximativ zece minute catedrala a fost încercuită, iar unitățile antitero erau gata să intre, bănuind că în interior avea loc un atac terorist.

Nu se cunoaște încă identitatea bărbatului, care se pare că ar fi de origine africană. Motivul gestului său este de asemenea necunoscut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul este cercetat de Departamentul antiterorist al Parchetului din Milano, condus de Alberto Nobili și de DIGOS.