Italia: Amendă de 1.500 de euro pentru 3 români porniți spre un magazin românesc din altă localitate

Trei cetățeni români rezidenți în localitatea Colle Val d’Elsa, provincia Siena, au fost amendați de forțele de ordine cu 1.500 de euro după ce au încălcat restricțiile impuse de guvernul italian pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Bărbații români au fost sancționați pentru că au plecat la cumpărături în altă localitate, unde se află un magazin românesc, dar pe drum au fost opriți de un echipaj al poliției.

Potrivit SienaNews.it, cei trei români, în vârstă de 21, 25 și 32 de ani, intenționau să se deplaseze cu mașina din Colle Val d’Elsa până în localitatea Siena (circa 28 de km distanță), pentru a face cumpărăturile de Paște de la magazinul românesc din zonă. Pe drum însă, când se aflau în zona San Prospero, aceștia au fost opriți de o patrulă a Poliției de Stat care a constatat nu numai că tinerii români nu respectau distanța de minim un metru și se deplasau în altă localitate, dar nu aveau nici declarația pe propria răspundere la ei.

Cei trei bărbați au recunoscut fără nicio reținere că nu și-au procurat declarația pe propria răspundere deoarece știau foarte bine că încalcă legea. Agenții de poliție nu au stat prea mult pe gânduri și le-a aplicat celor trei români o amendă usturătoare de 1.500 de euro pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus.

Polițiștii italieni fac apel din nou pe această cale la toate persoanele rezidente în Italia să stea acasă și să se deplaseze numai în caz de strictă necesitate, așa cum prevede legea.