Italia: Amendă de 2.000 de euro pentru un transportator român de colete. Nu avea autorizație

Polițiștii din Torino au sancționat în cursul dimineții de astăzi, 15 mai 2020, în urma unui control de rutină, un șofer român care efectua transport de colete din România în Italia fără autorizație și fără să anunțe autoritățile sanitare locale despre intrare sa pe teritoriul Peninsulei.

Potrivit ziarului local Torino Oggi, șoferul român a fost oprit de polițiști în această dimineață la volanul unei furgonete Mercedes Sprinter pe corso Regina Margherita, lângă parcul Pellerina din Torino.

Furgoneta cu care șoferul român transporta colete. Foto: TorinOggi.it

În furgonetă, care era înmatriculată în România, agenții au găsit mai multe colete pe care bărbatul le transportase din țară în Italia, dar nu avea autorizația necesară pentru a efectua o astfel de activitate, așa cum prevede regulamentul european cu privire la transportul de mărfuri.

Șoferul a fost amendat din acest motiv, dar și din cauză că nu a respectat normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu suma de 2.000 de euro, bani pe care i-a plătit pe loc, mai precizează sursa citată. Conform normelor în vigoare, valabile pe teritoriul Italiei, bărbatul trebuia să anunțe intrarea sa în țară la Agenția Sanitară Locală de pe teritoriul provinciei prin care a efectuat intrarea.

Mai multe despre condițiile de călătorie în Italia puteți citi în următorul articol:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul