Italia: Amenzi de peste 2 000 de euro pentru 4 transportatori internaționali

Agenții de la Departamentul de Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale din Torino, regiunea Piemont, au aplicat amenzi usturătoare în cursul zilei de sâmbătă, 27 martie 2021, unor șoferi care făceau transport internațional de mărfuri și persoane. Dintre cele patru mijloace de transport controlate, ai căror conducători au fost sancționați, trei erau camioane înmatriculate în România, iar al patrulea era un autobuz înmatriculat în Albania.

Verificările au avut loc în Corso Romania 460 și Corso Vercelli 440, informează Torino Oggi, în cadrul unei operațiuni care avea ca scop combaterea ilegalității în transportul internațional de mărfuri și persoane. Polițiștii italieni au emis astfel amenzi cu o valoare totală de peste 2 000 de euro pentru mai multe nereguli găsite în urma verificărilor efectuate.

Una dintre amenzi, mai scrie sursa citată, a fost aplicată șoferului unuia dintre camioanele înmatriculate în România care care nu avea documentele însoțitoare a mărfurilor în conformitate cu art. 46 ter, alineatul 3, din Legea 298/1974 (care prevede amenzi între 400 și 1 200 de euro). Celelalte trei sancțiuni, în schimb, au fost primite de șoferi pentru nerespectarea normelor referitoare la înregistrarea distanței și timpului de condus prin sistemul tahograf al autovehiculelor, încălcând astfel art. 19, din Legea 727/78, din Codul Penal italian.

Distribuie acest articol