Italia: Amenzi grele pentru transportatorii români, un șofer de autocar a plătit 3.000 de euro amendă

Poliția locală din Trento, regiunea Trentino-Alto-Adige din nordul Italiei, în timpul controalelor vizate împotriva transportatorilor rutieri și a vehiculelor grele din ultimele săptămâni, a dat numeroase sancțiuni.

Pe un camion înmatriculat în România, poliția a găsit un tahograf digital manipulat prin intermediul unei telecomenzi cu ajutorul căreia, la nevoie, șoferul bloca înregistrările.

După o inspecție la atelierul autorizat, poliția locală a procedat la identificarea sistemului de modificări și a procedat la sechestrarea echipamentului împreună cu telecomanda respectivă.

Șoferul a fost nevoit să plătească sancțiuni în valoare de 1.700 de euro plus suspendarea permisului de conducere și 10 puncte de deducere de la CQC.

Vehiculul a fost, de asemenea, supus unei rețineri administrative în temeiul articolului 207 din CdS.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Amenzi mai mari pentru șoferul unui autocar înregistrat în România

Ofițerii de poliție, după ce l-au oprit pentru verificare, au constatat că tahograful digital instalat pe vehicul nu a respectat Regulamentul (UE) și, de asemenea, au constatat că senzorul de mișcare nu a fost sigilat.

Conducătorul vehiculului a fost amendat cu suma de aproape 3.000 de euro, cu deducerea a 20 de puncte de la permisul de conducere și suspendarea permisului cu circumstanța agravantă a lipsei de odihnă zilnică mai mică de 9 ore minim, cu o reducere de peste 20% – infracțiune înregistrată pe timpul nopții.

Sursa: La Voce del Trentino