Italia: Ascundeau drogurile în tufișuri. Arestați un italian și un român în Sicilia

Poliția italiană a arestat la Catania (Sicilia), pe Dumitru Daniel Bercu, cetățean român în vârstă de 20 de ani și pe Giancarlo Collura, italian de 44 de ani, acuzați de infracțiunea de deținere ilegală de droguri în scopul distribuirii, informează Catania Today.

Agenții echipei mobile a Poliției din Catania i-au reținut pe cei doi în localitatea Barriera. În timpul unui serviciu de monitorizare a teritoriului, polițiștii au observat un scuter de culoare albă condus de un tânăr, care, intrând pe o stradă cu sens unic, privea în jur circumspect dând impresia evidentă că ascunde ceva. La un moment dat, tânărul, care s-a dovedit mai târziu a fi Dumitru Daniel Bercu, a luat o pungă de plastic pe care o transporta cu el pe scuter și a ascuns-o între boscheții de pe marginea drumului. Apoi s-a urcat înapoi pe scuter și a plecat.

Dar cursa sa a fost scurtă, pentru că a fost oprit de polițișții care priveau întreaga scenă de la distanță. Tânărul a fost identificat și nu a putut furniza explicații plauzibile în legătură cu punga ascunsă în tufișuri și care conținea, așa cum aveau să noteze agenții, 105 grame de marijuana.

S-a decis o percheziție la domiciliul tânărului nostru conațional, unde nu au fost găsite alte cantități de droguri dar încăperea în care locuia era de proprietatea și în același imobil cu a unui binecunocut infractor italian, Giancarlo Collura. Cele două locuințe aveau o ușă comună între ele iar în locuința italianului a fost găsită o însemnată cantitate de marijuaha, ambalată în același mod ca punga ascunsă în boscheți de către Daniel Bercu.

Dată fiind această situație, autoritățile italiene nu au avut nici o îndoială cu privire la implicarea ambelor părți în activitățile ilicite de deținere și distribuire de droguri. Ambii bărbați au fost declarați în stare de arest și sunt puși la dispoziția autorității judiciare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol