Italia: îngrijitoare înșelată cu 1.000 de euro de o falsă angajată la Poștă care a bătut la ușa bătrânei asistată

O îngrijitoare din La Loggia, o localitate din apropierea orașului Torino, a fost înșelată în casa bătrânei pe care o îngrijea de o falsă angajată la poștă care, printr-o escrocherie, a primit de la femeie suma de 1000 de euro.

În apartamentul din via Graf locuiește împreună cu bătrâna italiană și îngrijitoarea sa

Aceasta, în una din zilele trecute, a deschis ușa și a poftit în interiorul locuinței o femeie necunoscută, care s-a dat drept angajata oficiului poștal și a spus că este trimisă să controleze bancnotele prezente în casă.

Foarte drăguță, calmă și zâmbitoare, necunoscuta a reușit să pună mâna pe bancnote în valoare de 1000 de euro de la cele două femei. Susținea că trebuie să le controleze, deoarece s-au înregistrat în ultimul timp persoane care s-au prezentat la oficiul poștal cu bancnote vechi, care nu mai erau valabile. Îngrijitoarea, inițial, nu a bănuit nicio clipă că ar fi fost vorba de o înșelătorie.

Încrezătoare în bunele sale intenții, a pus în mâna falsei angajate banii, iar aceasta s-a grăbit să iasă din casă cu scuza că trebuia să-și întâlnească o colegă. Când a înțeles totuși că a fost înșelată, îngrijitoarea a sunat la 112. Prea târziu ca necunoscuta să mai fie găsită de carabinieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările sunt în curs de desfășurare, ne asigură Cronaca Torino, iar autoritățile declară că nu este pentru prima dată când astfel de fraude au fost înregistrate în zona respectivă.

@rotalianul