Italia: aterizare de urgență pentru un avion cu 100 de români la bord. „A pierdut altitudine şi se îndrepta în picaj spre mare“

Un avion Blue Air care a plecat în această dimineață de joi, 4 ianuarie 2018 de la Bacău și se îndrepta spre Catania, a fost nevoit să aterizeze pe un aeroport de rezervă din Palermo din cauza turbulențelor și a furtunii puternice din Peninsulă.

Conform celor declarate de fiul unei pasagere pentru ziarul Adevărul, avionul părea că urmează să se prăbușească în mare în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane, între peninsula italică și Sicilia. Potrivit acestei femei, aeronava se pare că s-a înclinat brusc și a început să piardă altitudine iar bagajele au început să cadă peste oameni.

Imagine din timpul incidentului. Sursa foto: Adevărul.ro

„Avionul a pierdut altitudine lăsându-se pe partea dreaptă, îndreptându-se în picaj spre mare. Bagajele s-au răsturnat peste pasageri şi panica s-a instalat imediat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Felicitări pilotului care a reuşit să redreseze avionul, coborând pe o pista din apropiere, ajungând întreg la sol”, a relatat pentru „Adevărul” gălăţeanul Vali George, a cărut mamă se afla în avion şi i-a povestit telefonic întâmplarea, imediat după aterizare.

Compania Blue Air a confirmat incidentul și a declarat următoarele: „Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului”

Odată ce avionul a aterizat în siguranță pe aeroportul din Palermo, au intervenit paramedicii care s-a au asigurat că nu sunt răniți sau persoane care se simt rău. Pasagerilor nu li s-a permis să coboare din avion până la sosirea echipajelor medicale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Intervenția echipajelor medicale. Sursa foto: Adevărul.ro

Din fericire nu au fost răniți dar pasagerii din avion au declarat pentru sursa citată că au trecut prin momente foarte grele și că sunt bucuroși că pilotul a avut o mare prezență de spirit, reușind să-i aducă pe toți în siguranță la sol.

Imediat după ce vremea s-a îmbunătățit, aeronava și-a reluat cursa spre Catania de unde a pornit apoi înapoi spre Bacău cu alți pasageri care se întorceau în România.

@rotalianul