Italia: Au dat o spargere și au furat marfă de 40.000 de euro, doi români arestați

Doi bărbați români au fost arestați de poliția italiană după ce s-a constatat cu probe că sunt autorii spargerii magazinului Duca D’Aosta din centrul orașului Padova, infracțiune comisă la data de 16 noiembrie a anului trecut. Cei doi au spart vitrina cu ajutorul unei mașini furate și au luat haine firmate în valoare de 40.000 de euro din interiorul magazinului.

Românii arestați sunt Iulian Vintilă, în vârstă de 39 de ani și Marian Neagu Bulmaga, de 37, ambii cu precedente pentru furt. Pentru a da lovitura la magazinul Duca D’Aosta, au ajuns în Padova cu o mașină închiriată în Torino, apoi au furat un autoturism Alfa Romeo, model Giulietta și au intrat în acțiune.

Fereastra magazinului a fost spulberată de autoturismul furat de cei doi (a se vedea video de mai jos). Odată ce au intrat, au sărit din mașină și au luat mai multe haine scumpe care, în cele din urmă, s-a dovedit că ajungeau la o valoare totală de 40.000 de euro. Apoi, infractorii au reușit să se facă nevăzuți, până zilele trecute, când au fost identificați și arestați de polițiștii italieni. Hainele furate nu au fost recuperate, marfa sustrasă a fost trimisă în România, scrie Il Gazzettino.