Italia: Autopsia corpului neînsuflețit al lui Gheorghe Diaconu exclude moartea prin căzătură accidentală

Gheorghe Diaconu, muncitorul român de 48 de ani care a fost găsit mort în data de 2 iunie într-o râpă de lângă un șantier de construcții din localitatea Monterosso, provincia La Spezia, se pare că nu a decedat din cauza unei căzături accidentale, așa cum se presupunea inițial. Autopsia efectuată asupra trupului neînsuflețit, precum și alte investigații efectuate la fața locului, arată că decesul românului nostru nu a fost provocat de rănile suferite în urma căzăturii.

Ipoteza inițială, scrie ziarul La Nazione, era că Gheorghe Diaconu s-a apropiat în grabă de marginea acelei râpe pentru a urina și, astfel, a alunecat și a căzut de la o înălțime de circa 4 metri, lovindu-se de zidul unei clădiri dărăpănate. Patronul firmei de construcții care conducea șantierul din apropierea locului unde s-a produs tragedia, un albanez pe nume Arelion Divjaka, precum și doi angajați ai acestuia, au declarat că bărbatul român se afla în acea zonă pentru a lua o scară pe care o împrumutase de la ei pentru alt șantier din localitate. O declarație care nu i-a convins însă pe anchetatori, din moment ce muncitorul român nu era înregistrat la Cassa Edile (serviciu național de protecție socială pentru muncitorii din sectorul construcțiilor – n.r.).

Pe lângă acest fapt, încă de la primele investigații efectuate la fața locului s-au tras concluzii care au învăluit moartea lui Gheorghe Diaconu într-un adevărat mister. Printre acestea se numără și poziția corpului neînsuflețit găsit în acea râpă care, spun anchetatorii, nu era compatibilă cu o căzătură accidentală. Această concluzie indică faptul că românul nostru, foarte probabil, a decedat în alt loc, apoi trupul său fără viață a fost aruncat în acea râpă.

În final, autopsia efectuată zilele trecute asupra corpului neînsuflețit a lui Gheorghe Diaconu indică de asemenea că acesta nu a suferit traume în urma căzăturii care să-i fi provocat moartea, ci doar unele zgârieturi. Mai mult, în vezica sa urinară a fost găsită o cantitate modestă de urină, ceea ce contrazice faptul că ar fi „alergat” spre locul acela izolat pentru a-și face nevoile.

Familia lui Gheorghe Diaconu, asistată din punct de vedere legal de avocatul Lorenzo Isoppo, a numit de asemenea un consultant medico-legal pentru a verifica împreună cu autoritățile cauza decesului, acesta fiind dr. Roberto Marruzzo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI