Italia, avion cu probleme la aterizare. Pilotul în vârstă de 80 de ani a fost rănit ușor

Un avion ultraușor monopost s-a prăbușit în timp ce efectua manevrele de aterizare la Biassono (Milano). Pilotul, un pensionar în vârstă de 80 de ani, a suferit doar câteva zgârieturi minore, relatează Corriere della Sera.

S-a întâmplat astăzi, duminică, 20 noiembrie, în jurul orei 11:00, în apropierea străzii Locatelli. Carabinierii au intervenit supă ce un cetățean a semnalat prăbușirea unei aeronave ultraușoare, cu un singur loc. Avionul pilotat de bărbatul în vârstă de 80 de ani s-a prăbușit în timp ce ateriza, probabil din cauza unei manevre greșite.

Între timp, pompierii din Lissone și echipajul sanitar din Bissone s-au grăbit să ajungă la locul accidentului. A decolat și elicopterul de la Como pentru a prelua pilotul rănit, dar pensionarul a suferit doar răni minore și a refuzat spitalizarea.

O poveste cu final fericit, dar care amintește de accidentul dramatic din 3 octombrie 2021, când un avion privat s-a prăbușit în zona rurală din San Donato (Milano) după ce tocmai decolase de pe aeroportul Linate. Opt persoane și-au pierdut viața, printre care și comandantul aeronavei, Dan Petrescu (68 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 3 miliarde de euro. Mai multe informații în articolul: Români printre victimele avionului prăbușit în Italia. Omul de afaceri Dan Petrescu pilota aeronava.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20