Italia, avion cu probleme la aterizare. Pilotul în vârstă de 80 de ani a fost rănit ușor

Un avion ultraușor monopost s-a prăbușit în timp ce efectua manevrele de aterizare la Biassono (Milano). Pilotul, un pensionar în vârstă de 80 de ani, a suferit doar câteva zgârieturi minore, relatează Corriere della Sera.

S-a întâmplat astăzi, duminică, 20 noiembrie, în jurul orei 11:00, în apropierea străzii Locatelli. Carabinierii au intervenit supă ce un cetățean a semnalat prăbușirea unei aeronave ultraușoare, cu un singur loc. Avionul pilotat de bărbatul în vârstă de 80 de ani s-a prăbușit în timp ce ateriza, probabil din cauza unei manevre greșite.

Între timp, pompierii din Lissone și echipajul sanitar din Bissone s-au grăbit să ajungă la locul accidentului. A decolat și elicopterul de la Como pentru a prelua pilotul rănit, dar pensionarul a suferit doar răni minore și a refuzat spitalizarea.

O poveste cu final fericit, dar care amintește de accidentul dramatic din 3 octombrie 2021, când un avion privat s-a prăbușit în zona rurală din San Donato (Milano) după ce tocmai decolase de pe aeroportul Linate. Opt persoane și-au pierdut viața, printre care și comandantul aeronavei, Dan Petrescu (68 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 3 miliarde de euro. Mai multe informații în articolul: Români printre victimele avionului prăbușit în Italia. Omul de afaceri Dan Petrescu pilota aeronava.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol