Italia: „Badantă” beată denunțată pentru vătămare corporală. I-a provocat bătrânei mai multe fracturi încercând să o mute

Poliția din Forlì a denunțat la Procuratura din aceeași localitate o femeie originară din Republica Moldova, acuzată fiind de vătămare corporală, după ce bătrâna pe care era angajată să o asiste a suferit mai multe fracturi în urma unei căzături provocată de manevrele greșite ale îngrijitoarei de a muta-o pe pensionară dintr-un loc în altul.

Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii trecute, relatează Forli24ore.it, când polițiștii din localitatea menționată mai sus au fost solicitați să intervină la locuința unei bătrâne la care intervenise deja atât personalul medical de pe ambulanță, precum și pompierii. Agenții de poliție au constatat atunci că pensionara, care este practic imobilizată la pat deoarece suferă de diferite patologii, s-a ales cu mai multe leziuni provocate de manevre greșite executate de „badanta” sa care trebuia să o mute cu ajutorul unui aparat special pentru astfel de operațiuni.

Pe lângă aceste constatări, însă, polițiștii au observat și faptul că îngrijitoarea moldoveancă se afla sub influența băuturilor alcoolice în acel moment. Un detaliu important care probabil a fost unul dintre motivele principale pentru care polițiștii au decis apoi să o denunțe pe îngrijitoare pentru „vătămare corporală”. Bătrâna, care a fost apoi transportată la spital, a suferit diferite fracturi despre care medicii au declarat că se vor vindeca în 30 de zile. Totodată, polițiștii au descoperit că nu este primul incident de acest gen petrecut în dauna bătrânei, aceasta suferind o traumă asemănătoare și în urmă cu câteva luni. Cu acea ocazie medicii au fost nevoiți să-i prescrie pensionarei 20 de zile de recuperare medicală.

@rotalianul