Italia: Badantă de naționalitate română în arest la domiciliu. Maltrata bătrâna pe care o avea în grijă

O badantă de naționalitate română, în vârstă de 62 de ani, a fost plasată în arest la domiciliu sub acuzația de rele tratamente aplicate bătrânei de 92 de ani pe care o îngrijea, după o anchetă efectuată de Parchetul din Massa (Toscana), informează Corriere Fiorentino.

Datorită unui handicap locomotor, pensionara este țintuită într-un scaun cu rotile și deplasarea sa depindea numai de bunăvoința badantei angajate special pentru a o ajuta și a-i face bătrânețea cât mai ușoară.

Dar în loc să aibă grijă de ea, badanta ar fi chinuit-o și chiar ar fi lovit-o. Din acest motiv, acum a ajuns în arest la domiciliul său dintr-o localitate din Lunigiana (regiune istorică italiană a cărei suprafață se întinde o parte în regiunea Toscana și alta în Liguria).

Carabinierii provinciei Massa-Carrara au fost cei care au reconstituit o poveste de-a dreptul incredibilă. Prima persoană care a realizat că ceva nu era în regulă, ar fi fost o vecină care ar fi auzit niște scene înspăimântătoare.

Ulterior, vecina a informat familia bătrânei. Și nu numai atât, vecina ar fi înregistrat audio violențele pe care le auzea din propria sa locuință. Înregistrări cu multe jigniri, inclusiv aceea de „a fi posedată de diavol”. Sau amenințări de genul că nu i-ar da nimic de mâncare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot carabinierii au aflat că badanta a fost angajată în primele zile ale lunii ianuarie din 2022, pentru a presta un serviciu de îngrijire care presupunea mai multe ore de lucru pe parcursul unei săptămâni.

Ulterior, carabinierii au început prin a asculta înregistrările pe care vecina bătrânei le făcuse din propriul apartament și care erau recente, din luna iunie. În acel moment, au înțeles gravitatea situației și au instalat în locuința victimei câteva camere de luat vederi.

Acestea ar fi surprins scene care nu mai puteau lăsa loc de îndoială, deoarece nu era vorba numai de jigniri, ci și de scuipat și pălmuit biata bătrână invalidă. Mai mult, badanta o împingea să o țină mereu în pat.

Înregistrările camerelor video plasate de carabinieri au durat câteva zile. Joi, 7 iulie, badanta a fost plasată în arest la domiciliu, într-o locuință cât mai departe de cea a nonagenarei care răsuflă ușurată că a scăpat dintr-un adevărat coșmar.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20