Italia: „Badantă” îndrăgostită de bătrânul asistat, condamnată la 6 luni de închisoare pentru hărțuire

Dacă de obicei aflăm de cazuri în care îngrijitoarele de bătrâni din Italia sunt hărțuite și, de multe ori, chiar molestate de bătrânii pe care-i îngrijesc și care declară că s-au îndrăgostit de ele, în cazul pe care vi-l prezentăm de această dată lucrurile stau tocmai invers.

Cazul este prezentat de ziarul local Corriere Salentino, care relatează cele întâmplate între G.M., o „badantă” poloneză de 59 de ani, rezidentă în localitatea San Cesareo de lângă Roma și bătrânul în vârstă de 90 de ani pe care-l asista și de care se pare că îngrijitoarea s-a îndrăgostit.

Faptele au avut loc între lunile septembrie 2015 și ianuarie 2016, perioadă în care îngrijitoarea poloneză ar fi fost concediată de către nepotul bătrânului, care trăia cu teama că femeia ar încerca să-l convingă pe bătrânul său unchi să-i lase ei toată averea. Imediat după concediere, însă, femeia și-a declarat dragostea pentru bătrânul de 90 de ani și a început astfel să-l hărțuiască zi și noapte cu apeluri telefonice și mesaje, distrugându-i liniștea și provocându-i crize de anxietate pe care acesta din urmă a fost nevoit să le trateze cu antidepresive.

Același tratament ar fi fost aplicat de către femeia poloneză și nepotului, care s-a ocupat de procesul de angajare dar și de concediere al acesteia și pe care femeia îl acuză că, împreună cu alte rude ale bătrânului, ar fi împiedicat ca povestea de dragoste dintre ea și bătrân să se desfășoare. Doar că, în timp ce mesajele adresate bătrânului erau drăgăstoase, cele trimise nepotului erau amenințătoare și pline de răutate.

Bineînțeles că, atât pentru bătrân, cât și pentru nepotul acestuia, situația devenise insuportabilă iar după scurt timp femeia a fost denunțată pentru hărțuire. Astfel, ulterior s-a ajuns în tribunal, unde nepotul bătrânului, reprezentat de avocatul Giuseppe Milli, a prezentat cu ajutorul mai multor martori faptele îngrijitoarei poloneze în fața judecătoarei Maria Paola Sanghez, care a decis să o condamne pe G.M. la 6 luni de închisoare pentru hărțuire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia poloneză va putea, totuși, să scape de închisoare dacă va reuși să-i plătească nepotului suma de 15.000 de euro pentru deranjul provocat, mai menționează sursa citată.