O bătrână din Italia a stat 20 de ore lângă trupul fără viață al îngrijitoarei sale. Badanta a decedat în somn răpusă de un infarct

O îngrijitoare originară din Republica Moldova în vârstă de 48 de ani, a murit la Magherno, în provincia Pavia, la locul de muncă, răpusă de un infarct după ce a pus la culcare bătrâna de 96 de ani pe care o îngrijea. Bătrâna nu a realizat ceea ce s-a întâmplat și a rămas lângă trupul neînsuflețit al femeii moldovence timp de 20 de ore. Descoperirea a fost făcută de către vecini, alertați de fiica pensionarei, relatează La Provincia Pavese.

Angela, din somn spre moarte

Douăzeci de ore lângă îngrijitoarea care, se pare, că a murit în somn, ucisă de un infarct. Bătrâna, grav bolnavă, nu și-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat în aceeași casă la numai câțiva metri distanță de ea. Tragedia a fost descoperită de un vecin chemat de fiica pensionarei dar pentru Angela R., o femeie moldoveancă în vârstă de 48 de ani, nu mai era nimic de făcut. Infarctul a lovit-o în somn și nu a avut nici măcar timp să ceară ajutor.

Carabinierii care s-au prezentat la fața locului au efectuat o inspecție în interiorul casei, unde totul era în ordine. Nu există indicii care să sugereze violența sau să indice prezența unei alte persoane. Bătrâna de 96 de ani, bolnavă, a fost găsită liniștită, în pat, lângă cel în care zăcea corpul îngrijitoarei decedate.

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 august. Îngrijitoarea moldoveancă, la fel ca în fiecare seară, a aranjat bătrâna pentru culcare și se pare, că în jur de miezul nopții, s-a așezat și ea în pat. Nimic nu dădea de bănuit că va avea loc o tragedie și că femeia își va găsi sfârșitul în acea noapte, nu dădea semne că s-ar fi simțit rău. Din păcate, infarctul a lovit-o în somn, fără a-i lăsa posibilitatea de a cere ajutor în vreun fel. Angela R. a trecut direct, din somn la moarte, spune medicul legist. Corpul femeii a fost găsit culcat pe pat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiica bătrânei trimite un vecin să verifice ce s-a întâmplat

Fiica bătrânei era plecată în vacanță, undeva în Liguria, dar menținea un raport strâns cu mama sa și respectiv cu îngrijitoarea. În dimineața zilei de duminică, ea nu a primit mesajul obișnuit al îngrijitoarei care o înștiința zilnic despre starea mamei sale. La început s-a gândit că badanta ar fi putut uita să facă acest gest cotidian dar apoi, fiica bătrânei a încercat să o contacteze telefonic de mai multe ori. Din nefericire, nimeni nu a răspuns la telefonul mobil al femeii moldovence. Încercările au continuat până la ora 18:00 în după-amiază zilei de duminică. În acel moment, temerile fiicei au devenit din ce în ce mai puternice și astfel, a sunat pe un vecin care i-a confirmat că o văzuse pe îngrijitoare cu o zi înainte.

Vecinul s-a oferit să meargă și să vadă ce s-a întâmplat. Ușa era închisă din interior și pentru a intra a fost obligat să o forțeze. Odată ajuns înăuntru, a făcut macabra descoperire: corpul Angelei era culcat pe pat, inert, fără viață. Pensionara era și ea în patul vecin, dar, din fericire, trăia.

Vecinul a cerut intervenția imediată atât a personalului sanitar de la 118 cât și a carabinierilor.