Italia: „Badantă” româncă arestată după ce a sechestrat și jefuit bătrânii pentru care a lucrat

O femeie română în vârstă de 44 de ani, cu inițialele numelui D.A., a fost arestată la Pavia (Lombardia) în cursul serii de vineri, 2 noiembrie 2019, acuzată fiind de jaf și sechestru de persoană. Femeia a furat peste 10.000 de euro de la un cuplu de pensionari pentru care a lucrat în trecut.

Potrivit ziarului local Giornale di Pavia, românca arestată a lucrat ca „badantă” până nu demult pentru cuplul de bătrâni pe care i-a jefuit, un bărbat în vârstă de 90 de ani și o femeie de 88 de ani. Cunoscându-le obiceiurile și, în special, locul unde aceștia țineau ascunse economiile lor, a decis că ar fi o idee bună să pătrundă în casa acestora pentru a le fura banii, profitând de faptul că ușa de la intrare era descuiată.

Odată intrată în locuință, D.A. s-a ascuns în sufragerie și a așteptat ca cei doi bătrâni să rămână singuri, în acel moment aceștia fiind în compania noii îngrijitoare care a luat locul româncei. După ce femeia care-i asistă pe bătrâni în prezent a ieșit din casă, fosta îngrijitoare a ieșit din ascunzătoarea ei și s-a îndreptat spre locul unde știa că bătrânii își țin banii.

Nu se aștepta însă să fie surprinsă în acel moment de bătrânul de 90 de ani care, speriat, i-a cerut româncei explicații în legătură cu prezența sa în casă. Aceasta în schimb l-a împins în mod agresiv până în dormitor, unde se afla deja soția bătrânului, o femeie în stare de invaliditate, apoi a încuiat ușa cu cheia. Din fericire, bătrâna avea lângă ea telefonul mobil și a reușit să sune imediat la 112 pentru a cere ajutor, mai scrie sursa citată.

Până la sosirea carabinierilor la locuința bătrânilor însă, D.A. și-a făcut pierdută urma, dar  bătrânii le-au spus militarilor că infractoare este chiar fosta lor „badantă” care-i asista până de curând și le-a comunicat acestora atât numele mic, cât și numărul de telefon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S-a dat atunci startul unei anchete și în scurt timp carabinierii au reușit să găsească adresa de rezidență a româncei, găsind-o totodată și pe aceasta la câțiva metri distanță de locuința ei. La vederea forțelor de ordine, după ce s-a văzut încolțită, fosta îngrijitoare și-a recunoscut fapta și le-a predat acestora suma furată, care era în total de 10.330 de euro,

Banii furați de îngrijitoarea română

Banii au fost restituiți bătrânilor, în timp ce românca D.A. a fost pusă sub arest și închisă în penitenciarul pentru femei din Vigevano, în așteptarea validării arestului din partea unui judecător.