Italia: „Badantă” româncă arestată după ce a sechestrat și jefuit bătrânii pentru care a lucrat

Onoranze Funebri Alina

O femeie româncă în vârstă de 44 de ani, cu inițialele numelui D.A., a fost arestată la Pavia (Lombardia) în cursul serii de vineri, 2 noiembrie 2019, acuzată fiind de jaf și sechestru de persoană. Femeia a furat peste 10.000 de euro de la un cuplu de pensionari pentru care a lucrat în trecut.

Potrivit ziarului local Giornale di Pavia, românca arestată a lucrat ca „badantă” până nu demult pentru cuplul de bătrâni pe care i-a jefuit, un bărbat în vârstă de 90 de ani și o femeie de 88 de ani. Cunoscându-le obiceiurile și, în special, locul unde aceștia țineau ascunse economiile lor, a decis că ar fi o idee bună să pătrundă în casa acestora pentru a le fura banii, profitând de faptul că ușa de la intrare era descuiată.

- Continuarea articolului după publicitate -

Odată intrată în locuință, D.A. s-a ascuns în sufragerie și a așteptat ca cei doi bătrâni să rămână singuri, în acel moment aceștia fiind în compania noii îngrijitoare care a luat locul româncei. După ce femeia care-i asistă pe bătrâni în prezent a ieșit din casă, fosta îngrijitoare a ieșit din ascunzătoarea ei și s-a îndreptat spre locul unde știa că bătrânii își țin banii.

Nu se aștepta însă să fie surprinsă în acel moment de bătrânul de 90 de ani care, speriat, i-a cerut româncei explicații în legătură cu prezența sa în casă. Aceasta în schimb l-a împins în mod agresiv până în dormitor, unde se afla deja soția bătrânului, o femeie în stare de invaliditate, apoi a încuiat ușa cu cheia. Din fericire, bătrâna avea lângă ea telefonul mobil și a reușit să sune imediat la 112 pentru a cere ajutor, mai scrie sursa citată.

Până la sosirea carabinierilor la locuința bătrânilor însă, D.A. și-a făcut pierdută urma, dar  bătrânii le-au spus militarilor că infractoare este chiar fosta lor „badantă” care-i asista până de curând și le-a comunicat acestora atât numele mic, cât și numărul de telefon.

S-a dat atunci startul unei anchete și în scurt timp carabinierii au reușit să găsească adresa de rezidență a româncei, găsind-o totodată și pe aceasta la câțiva metri distanță de locuința ei. La vederea forțelor de ordine, după ce s-a văzut încolțită, fosta îngrijitoare și-a recunoscut fapta și le-a predat acestora suma furată, care era în total de 10.330 de euro,

Banii furați de îngrijitoarea româncă

Banii au fost restituiți bătrânilor, în timp ce românca D.A. a fost pusă sub arest și închisă în penitenciarul pentru femei din Vigevano, în așteptarea validării arestului din partea unui judecător.

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate
Susține publicația noastră!