Italia: „badantă” româncă declarată nevinovată după 8 ani, acuzată că a furat peste 20.000 de euro de la bătrâna asistată

În urmă cu 8 ani de zile, Mariana Gabriela Gilbena lucra ca „badantă” la o bătrână din localitatea Pago Veiano din provincia Benevento. În data de 24 aprilie 2011 însă, conaționala noastră a fost denunțată la carabinieri, acuzată fiind că a furat bijuterii din aur și librete poștale de economii în valoare de peste 20.000 de euro de la bătrâna asistată, iar în toți acești ani a fost judecată pentru acest presupus furt.

Potrivit anchetatorilor, îngrijitoarea română, în vârstă de 48 de ani astăzi, ar fi furat din locuința pensionarei pentru care lucra diferite bijuterii din aur și 10 librete poștale de economii care, în total, ajungeau la o valoare de peste 20.000 de euro. Avocata Viviana Olivieri a fost cea care a apărat-o pe Mariana în tribunal, în toți acești ani, în ciuda faptului că românca a fost declarată de negăsit, asta deși se pare că avea un contract de muncă înregistrat, scrie ziarul Otto Pagine.

Vineri, 29 noiembrie 2019, judecătoarea Daniela Fallarino de la Tribunalul din Benevento, care a condus procesul, a declarat-o nevinovată pe Mariana Gabriela Gilbena, mai scrie sursa citată.