Italia: „Badantă” româncă denunțată pentru furt după ce a sustras mai multe bijuterii din locuința bătrânei asistate

O femeie de cetățenie română în vârstă de 46 de ani a fost denunțată în stare de libertate cu acuzația de furt calificat după ce a sustras mai multe bijuterii din locuința bătrânei pe care o asista în localitatea italiană Civitavecchia din Lazio. Polițiștii au găsit o parte din bijuteriile furate în locuința româncei, scrie Il Messaggero.

Ancheta a pornit după ce o nepoată a bătrânei a observat că diferite obiecte de valoare ale bunicii sale au dispărut din locuință și a denunțat lipsa acestora la Poliție. Anchetatorii au efectuat în scurt timp mai multe controale pe la casele de amanet din localitate, care au obligația de a înregistra clienții, și au descoperit astfel că o parte din bijuteriile furate au fost vândute la una dintre acestea chiar de îngrijitoarea pensionarei.

Una dintre bijuteriile furate, vândută la casa de amanet

Având în vedere că lipseau încă alte obiecte de valoare, procurorul care a condus ancheta a dat ordin să fie efectuată o percheziție și la domiciliul „badantei”. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit restul bijuteriilor în locuința acesteia.

Bijuteriile găsite în locuința îngrijitoarei.

În cursul dimineții de sâmbătă, 30 mai 2020, îngrijitoarea română de 46 de ani a fost denunțată pentru furt calificat de agenții de la Poliția Judiciară a Comisariatului din Civitavechia aflat sub conducerea comandantului Paolo Guiso.