Italia: „Badantă” româncă și sora ei arestate după ce au făcut scandal la ușa fostei angajatoare

Imagini desprinse parcă dintr-un scenariu de proastă calitate au avut loc luni, 1 iunie 2020, în cartierul Lingotto din Torino, unde două femei românce au fost arestate de polițiști.

Scenele sunt prezentate de publicația locală Torino Oggi, care scrie că totul a început în după-amiaza zilei de luni când o femeia italiancă a sunat la poliție și s-a plâns că la ușa ei se află fosta îngrijitoare a mamei sale care pretinde să fie lăsată să intre în locuință. Deplasându-se la fața locului, agenții de poliție au găsit două femei românce, fosta „badantă” și sora ei, care încercau cu insistență să intre în casa femeii italience.

Îngrijitoarea română, în vârstă de 36 de ani, se plângea de faptul că a fost concediată pe nedrept și că se afla acolo pentru a-și recupera niște haine. Cealaltă femeie în schimb, s-a prezentat ca fiind avocatul îngrijitoarei și i-a invitat pe polițiști să aplice legea și să-i permită „clientei” sale să-și recupereze obiectele personale.

Între timp, femeia care a cerut intervenția forțelor de ordine a deschis ușa locuinței și le-a spus agenților că a fost amenințată de cele două românce și că nu a deschis ușa de frică să nu fie agresată de acestea. La auzirea acestor cuvinte, fosta badantă și presupusa avocată au început să o insulte pe femeia italiancă și s-au îndreptat spre ea.

Când polițiștii le-au împiedicat să se apropie de ușa italiencei, cele două surori românce au început să-i insulte și pe aceștia, reproșându-le de asemenea că în data de 30 mai au amendat-o pe îngrijitoare pentru că nu purta mască, așa cum este prevăzut de normele împotriva răspândirii coronavirusului. Polițiștii în schimb le-au invitat pe cele două femei românce să se liniștească, dar acestea au continuat să-i insulte și să-i amenințe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, din senin și fără niciun motiv întemeiat, sora „badantei”, o femeie de cetățenie română în vârstă de 43 de ani, a sunat la 112 și a cerut intervenția unei ambulanțe pe motiv că în apartamentul femeii italience se afla o persoană care se simțea rău. După aceea, femeile românce au decis să plece de acolo și, în tentativa lor de a se îndepărta, l-au împins pe unul dintre agenții de poliție. Pline de frustrare, scrie ziarul italian, au început apoi să-i atace cu pumnii și picioarele pe toți polițiștii prezenți, dar ceștia din urmă le-au blocat pe ambele femei.

Între timp, la fața locului a sosit și ambulanța chemată de sora îngrijitoarei și atunci a început un spectacol desprins parcă dintr-un film de proastă de calitate. Mai exact, falsa avocată a început să se plângă că se simțea rău și s-a aruncat la pământ ca și cum ar fi leșinat. În timp ce personalul medical încerca să-i acorde îngrijiri, femeia a deschis un ochi pentru a putea vedea rezultatul performanței sale artistice, moment în care a fost observată de toți cei prezenți.

Înțelegând că rolul său a fost dejucat, femeia română de 36 de ani a revenit imediat la atitudinea inițială și a început din nou, împreună cu sora ei, să îi jignească pe polițiști. Agenții nu s-au descurajat prea tare însă și de îndată ce piesa de teatru ale celor două a luat sfârșit, au preluat declarația femeii italience care i-a chemat. Potrivit celor declarate de aceasta, toată familia ei a trăit luni întregi într-o condiție de violență fizică și psihologică provocată de îngrijitoarea română.

Mai exact, „badanta” o hărțuia în mai multe moduri, o insulta și îi impunea, de exemplu, să efectueze anumite activități domestice care, de fapt, făceau parte din atribuțiile îngrijitoarei și era plătită pentru ele. De asemenea, femeia italiancă a acuzat-o în fața polițiștilor pe îngrijitoarea română și de rele tratamente aplicate bătrânei pe care trebuia să o asiste, mai scrie sursa citată.

Agenții de poliție au decis atunci să le aresteze pe cele două femei românce, îngrijitoarea fiind acuzată de violență domestică, iar sora sa de declarații false cu scopul de a influența un organ public și raportare falsă. Ambele au fost denunțate de asemenea și pentru ultraj, vătămare corporală, amenințări la adresa agenților de poliție și refuz de a se identifica.

@rotalianul