Italia: Badante și menajere depistate de Garda Financiară că nu au declarat veniturile. „Nu știam că trebuie să plătesc taxe”

Un total de 13 lucrătoare din sectorul asistenței domestice din localitatea italiană Argentario, provincia Grosseto din Toscana, au fost depistate în ultimul an de agenții Gărzii Financiare că nu au declarat veniturile prin completarea formularului 730.

Potrivit ziarului La Nazione, menajerele și badantele cercetate lucrau în vilele unor bogătași, cu contract de muncă înregistrat și salarii atrăgătoare, dar au omis să declare veniturile încasate din serviciile prestate, obligație care revine lucrătorului în sectorul domestic.

„Nu știam că trebuie să plătesc taxe…”, au declarat lucrătoarele când au fost interogate de agenții Gărzii Financiare.

Cele 13 femei sunt acuzate că au încasat în total salarii în valoare de 600.000 de euro, bani pe care nu i-au declarat statului italian și pentru care nu au plătit taxele și impozitele aferente, așa cum prevede legea.

Ele vor fi obligate acum să plătească toate aceste datorii în cel mai scurt timp posibil, plus penalizări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor transmise de Garda Financiară, aceste controale au scopul de a le descuraja pe badantele și menajere din Italia să mai continue cu acest comportament.

Acest lucru pare a funcționa, au mai precizat oamenii legii, deoarece tot mai mulți lucrători domestici se prezintă la CAF (Centro Assistenza Fiscale – Centrul de Asistență Fiscală) pentru a-și declara veniturile.

Recent, au fost efectuate controale și în provincia Pistoia, din aceeași regiune, unde au fost găsite 22 de menajere și badante care nu au declarat în total peste 1,2 milioane de euro, bani încasați din venituri în ultimii ani.

Mai multe informații în articolul:

Distribuie acest articol