Italia: Băiat român de 16 ani bătut crunt de către colegii săi. Mama sa cere să se facă dreptate

L-au înconjurat, l-au lovit cu mâinile și picioarele după care l-au abandonat căzut jos, la pământ, cu oase rupte și sângele care îi curgea pe nări. Denis Uta, în vârstă de 16 ani, de origine română, rezident la Battipaglia în provincia Salerno (Campania), a fost victima unui grup de cinci colegii ai săi care, fără nici un motiv aparent, au decis să-l bată crunt.

Cristina Uta, mama lui Denis, cere să se facă dreptate, astfel încât cei vinovați de actul de violență asupra fiului său, act care ar putea avea și alte consecințe grave, să plătească pentru ceea ce au făcut. „Dar procedurile sunt foarte lungi”, explică Cristina Uta. „Poate că prejudecățile asupra originii noastre cântăresc asupra întregului fapt. Dar nu toți românii sunt delincvenți, există mulți oameni buni și cinstiți, așa ca noi.”

Despre violența subită de Denis Uta din partea colegilor săi, mama sa povestește pentru La Citta di Salerno : „Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.30, fiul meu Denis a ieșit împreună cu un coleg de clasă pentru a face o plimbare în Battipaglia. La ora 22.30 avea întâlnire cu partenerul meu, care urma să-l aducă acasă. Dar Denis nu s-a făcut văzut la locul întâlnirii și l-a avertizat prin telefon pe partenerul meu că se află în apropierea gării. Era acolo, sub stare de șoc. A fost găsit culcat la pământ, cu fața umflată, dinți rupți și plin de sânge.”

Cristina Uta este o mamă care cere acum dreptate pentru fiul său. Bătut și abandonat în mijlocul străzii de cei de o vârstă cu el și care trebuie să răspundă pentru faptele lor.