Italia: Bandă de hoți româno-italiană anihilată de polițiști. 15 persoane arestate

15 suspecți, cetățeni români și italieni, sunt acuzați de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni cu caracter mafios și au fost arestați în aceste zile la Torre Annunziata, în provincia Napoli. Șefului bandei de infractori, un italian în vârstă de 46 de ani, i se spunea „unchiul”, relatează ANSA. Cei 15 sunt considerați a fi responsabili, din diverse motive, de asociere criminală care implică infracțiunile de furt, șantaj și spălare de bani.

Hoții italieni și români erau specializați în comiterea furturilor din locuințe, iar în această vară au operat îndeosebi în provinciile Napoli, Caserta, Salerno și Avellino.

Iată care sunt numele infractorilor, printre ei și 3 români:

Falanga Mario, 46 ani; Cervero Giuseppe, 33 ani; Panariello Aniello, 35 ani; Coppola Raffaele, 51 ani; Carbone Carmine, 29 ani; D’Angelo Antonio, 52 ani; Paduano Ferdinando, 50 ani; Mutuligă Nicolae Ilie, român, 28 ani; Constantinică Sorin, român, 36 ani; Fusco Giovanna, 33 ani; Falanga Maddalena, 61 ani; Trifan Gabriel, român, 28 ani; Sorrentino Ciro, 44 ani; Chierchia Giuseppe, 42 ani; Falanga Bruno, 47 ani.

În urma investigațiilor, autoritățile au descoperit modul de operare al celor 15 componenți ai bandei: aceștia „studiau” mai întâi zonele și casele pe care alegeau să le jefuiască, apoi, organizați în grupuri de 4, 5, intrau în casele și gospodăriile oamenilor pentru a fura bani, bijuterii, televizoare, echipamente agricole. În acțiunile lor, infractorii se deplasau cu mașini cu numere de înmatriculare străine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Marfa furată era dusă în anumite „depozite” indicate de „zio” (unchiul), adevăratul lider al grupului, un bărbat în vârstă de 46 de ani care a decidea totul și căruia toți îi purtau respectul. El era cel care decidea obiectivele acțiunilor, data furtului și cine va participa.

De asemenea, a fost desconspirată și rețeaua care se ocupa cu vânzarea și distribuirea mărfurilor furate.