Italia: Bărbat italian acuzat că a împușcat fetița româncă de etnie romă. „Am tras din greșeală”

Un bărbat italian în vârstă de 50 de ani este acuzat că a împușcat fetița româncă de etnie romă, care se afla în brațele mamei sale pe o stradă din estul Romei, marți, 17 iulie. Bărbatul este un fost funcționar din cadrul Senatului italian și i-au fost sechestrate două arme cu aer comprimat, informează La Stampa.

„Am împușcat-o din greșeală” a fost declarația italianului care a tras cu un pistol cu aer comprimat spre grupul care se deplasa în după amiaza zilei de 18 iulie, pe strada Palmiro Togliatti, în cartierul Centocelle din Roma. A fost lovită Cerasela, fetița de 1 an și 3 luni care se afla în brațele mamei sale. A fost transportată la spital unde a fost supusă unei lungi operații în timpul căreia medicii au luptat din răsputeri să îi salveze viața. Glontele i-a ajuns aproape de coloana vertebrală, fragmente mici de metal au fost extrase din zona umărului drept al fetiței.

Suspectul s-a apărat în timpul unui interogatoriu, în fața procurorului Nunzia D’Elia, explicând că a lovit copilul din greșeală: „Făceam niște probe cu arma, am tras în aer și am lovit din greșeală acea familie”, a declarat italianul în timpul anchetei, dar anchetatorii investighează pentru a verifica dacă în spatele gestului său se ascunde un motiv de ură rasială.

Bărbatului italian i-au fost confiscate două arme, o carabină și un pistol cu aer comprimat.

Cerasela, operată în ultimele zile la spitalul Bambino Gesù din Roma, acum se simte mai bine. A părăsit secția de terapie intensivă și a fost transferată în cea de chirurgie generală. Ceea ce îi îngrijorează pe medici este leziunea suferită de micuță la nivelul coloanei vertebrale toracice cu afectarea măduvei osoase. Fetița ar putea rămâne într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe același subiect mai puteți citi: