Italia: bărbat italian agresează soția româncă și pe fratele ei

Procuratura din Latina a emis astăzi un ordin de restricție pentru un bărbat italian care, în cursul serii de sâmbătă, 24 martie 2019 și-a agresat soția, o femeie română și pe fratele acesteia, încercând totodată să plece cu una dintre fiicele sale în mașină.

Potrivit presei locale, un echipaj al Poliției din Latina a fost chemat să intervină în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 19:30, în Piazza Aldo Moro din localitate, apelul fiind făcut de un bărbat român de 30 de ani. Ajunși la fața locului, polițiștii au stat de vorbă cu conaționalul nostru care a declarat că atât el cât și sora sa au fost agresați de soțul femeii, un bărbat italian de 35 de ani cu inițialele C.M.

Femeia română le-a mărturisit polițiștilor că s-a mutat la fratele său cu cele două fiice ale sale din cauza comportamentului agresiv al soțului italian, iar acesta din urmă venise la locuința fratelui ei pentru a-și vedea fiicele, așa cum se puseseră de acord. Doar că bărbatul italian a luat în brațe una dintre fete și s-a îndreptat cu ea spre mașină pentru a pleca, lucru care a provocat o discuție aprinsă între el și soția sa. A intervenit astfel fratele femeii românce care a fost împins și lovit de bărbatul italian, ulterior acesta agresând-o ușor și pe soția sa pentru a o îndepărta.

Intervenția polițiștilor a calmat spiritele iar bărbatul italian a fost reținut și dus la secție pentru ulterioare verificări, în timp ce femeia română și fratele său au decis să-l denunțe pentru violențele sale. Din denunțul făcut de conaționala noastră reiese că aceste violențe din partea soțului italian aveau loc de mai mult timp și aceasta trăia într-o stare continuă de frică, motiv pentru care a decis să se mute la fratele ei.

La încheierea anchetei, procurorul Marco Giancristofaro din Latina a decis să emită un ordin de restricție pentru bărbatul italian de a se mai apropia de casa familiei sale sau de fratele soției sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.