Italia: un bărbat italian a incendiat casa unui român. „Vreau să curăț orașul de străini”

Un bărbat italian a fost arestat miercuri, 4 septembrie 2019, în localitatea italiană Bagna Calabra din provincia Reggio Calabria, după ce a incendiat locuința unui cetățean român rezident în aceeași localitate.

Locuința cetățeanului român incendiată de bărbatul italian. Sursa foto: Reggio Today

Carabinierii din Bagna Calabra au primit în cursul după-amiezii de ieri un apel din partea unei localnice care semnala prezența unui bărbat care striga și lovea cu pumnii în ușa unui vecin de pe via Garibaldi din localitate. Ajunși la fața locului, militarii au dat startul unei anchete și au descoperit că bărbatul, cu numai câteva minute înainte de sosirea lor, a avut o discuție aprinsă cu un cetățean român care apoi a degenerat în violență fizică. După o scurtă încăierare cu românul nostru, agresorul a dat buzna în locuința acestuia, a provocat un incendiu și a fugit.

Atacatorul a fost blocat apoi de carabinieri în apropierea casei pe care a incendiat-o. Acesta se afla în stare evidentă de ebrietate și s-a declarat ca fiind un „fascist extrem”, spunând totodată că vrea „să curețe orașul de străini”.

Ulterioare verificări ale militarilor, prin mărturia victimei, a vecinilor sau alte persoane prezente, dar și prin verificare imaginilor de pe camerele video de supraveghere, s-a constatat că bărbatul blocat este într-adevăr responsabil de incendiu. Acesta a fost identificat ca fiind un cetățean italian în vârstă de 37 de ani pe nume Daniele Codina, care are mai multe antecedente penale la cazier.

Codina a fost pus sub arest la domiciliu pentru provocarea de daune prin incendiere, în așteptarea unei sentințe din partea judecătorului cu privire la fapta sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI