Italia: Bărbat român accidentat mortal de o mașină, încerca să traverseze șoseaua de centură a Romei

Un bărbat român a încercat să traverseze șoseaua de centură a Romei pe jos, la ceas de seară și fără să poarte o vestă reflectorizantă, dar a fost accidentat mortal de un autoturism Smart. La volanul mașinii se afla un tânăr italian originar din capitala Italiei.

S-a întâmplat în jurul orei 22:00 de luni, 9 decembrie 2019, când un cetățeanul român, în vârstă de 35 de ani, a decis să traverseze cele șanse benzi ale șoselei de centură (Grande Raccordo Anulare) din capitala Peninsulei, în zona dintre intrarea de pe via Salaria ieșirea spre Roma Nord, sensul de mers spre Florența. Nu a reușit să traverseze însă nici măcar primele trei benzi de pe partea internă a centurii fiindcă a fost lovit din plin de un automobil Smart condus de un tânăr italian de 25 de ani. Șoferul a oprit imediat și a sunat la 112 pentru a cere ajutor pentru victimă.

La fața locului s-au prezentat atât agenții de la Poliția Rutieră din Settebagni, cât și o ambulanță, dar pentru conaționalul nostru nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat, acesta murise pe loc. Asupra sa au fost găsite unele documente care le-a permis polițiștilor să-l identifice și să înștiințeze Consulatul Român de la Roma despre această tragedie. Rudele bărbatului român, care se pare că era rezident la Catanzaro, sunt așteptate în următoarele ore să identifice trupul fără suflet al acestuia.

Între timp, autoritățile au deschis o anchetă pentru „omor rutier”, faptă prevăzută de Codul Penal italian din anul 2016 și încearcă să descopere motivul pentru care cetățeanul român a decis să traverseze șoseaua de centură.

Distribuie acest articol