Italia: Bărbat român acuzat că și-a lăsat câinele să moară de cald în mașină

Un bărbat român în vârstă de 45 de ani din Italia, a fost denunțat pentru rele tratamente și cruzime împotriva animelelor, după ce și-a lăsat câinele în mașină, sub căldura toridă a soarelui din aceste zile fierbinți de vară, condamnând animalul la moarte.

Câinele a suferit un şoc hipertermic din cauza excesului de căldură

Românul, rezident în La Spezia (Liguria), și-a lăsat câinele în vârstă de un an, închis în mașină, la soare. Animalul a murit în ciuda faptului că era în agonie, dar încă în viață atunci când o patrulă de carabinieri l-a văzut și a deschis mașina imediat.

Ajutorul militarilor și curele medicilor veterinari nu au fost de ajuns pentru a-i salva viața și inima cățelului s-a oprit la scurt timp după intervenția acestora, relatează Il Messaggero.

- Continuarea articolului după publicitate -

Relele tratamente și cruzimea împotriva animalelor sunt considerate în Italia infracțiuni prevăzute de articolul 544 Cod Penal și sunt condamnate cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă între 3.000 și 15.000 de euro.

Zilele trecute, o tânără română din Bondeno (Ferrara), și-a riscat viața ei și pe a copilului pe care îl poartă în pântece, pentru a-și salva câinele de la înec. Fata s-a aruncat în apă dar s-a simțit rău și nu a mai putut face nimic pentru animalul său. Despre ea puteți citi aici.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos