Italia: Bărbat român acuzat că și-a lăsat câinele să moară de cald în mașină

Un bărbat român în vârstă de 45 de ani din Italia, a fost denunțat pentru rele tratamente și cruzime împotriva animelelor, după ce și-a lăsat câinele în mașină, sub căldura toridă a soarelui din aceste zile fierbinți de vară, condamnând animalul la moarte.

Câinele a suferit un şoc hipertermic din cauza excesului de căldură

Românul, rezident în La Spezia (Liguria), și-a lăsat câinele în vârstă de un an, închis în mașină, la soare. Animalul a murit în ciuda faptului că era în agonie, dar încă în viață atunci când o patrulă de carabinieri l-a văzut și a deschis mașina imediat.

Ajutorul militarilor și curele medicilor veterinari nu au fost de ajuns pentru a-i salva viața și inima cățelului s-a oprit la scurt timp după intervenția acestora, relatează Il Messaggero.

Relele tratamente și cruzimea împotriva animalelor sunt considerate în Italia infracțiuni prevăzute de articolul 544 Cod Penal și sunt condamnate cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă între 3.000 și 15.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Zilele trecute, o tânără română din Bondeno (Ferrara), și-a riscat viața ei și pe a copilului pe care îl poartă în pântece, pentru a-și salva câinele de la înec. Fata s-a aruncat în apă dar s-a simțit rău și nu a mai putut face nimic pentru animalul său. Despre ea puteți citi aici.

Distribuie acest articol