Italia: Bărbat român arestat după ce a bătut și amenințat un conațional ca să-i dea bani

Carabinierii din localitățile italiene Regalbuto și Nicosia, provincia Enna, au arestat un bărbat român de 59 de ani, pe nume Ioan Gologan, cu acuzația de tentativă de extorcare, leziuni personale grave, port nejustificat de arme albe și amenințări în dauna unui alt bărbat român.

Ancheta carabinierilor a început la sfârșitul lunii aprilie din acest an, relatează site-ul local TELENICOSIA, când victima lui Gologan, un bărbat român rezident în localitatea Regalbuto la fel ca și agresorul său, a găsit curajul de a denunța la carabinieri violențele suferite. Mai exact, bărbatul român care l-a denunțat pe Gologan declara că acesta din urmă a încercat de mai multe ori să-l șantajeze pentru a-i da bani și după ce l-a refuzat, Gologan l-a agresat pe conaționalul său cu un o rangă de fier, lovindu-l la coaste și în cap, răni pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale timp de 30 de zile.

Presiunile din partea lui Gologan asupra conaționalului său au durat mai multe luni de zile și s-au materializat atât în apeluri telefonice cu amenințări cu moartea, cât și cu agresiuni în fața casei unde locuia victima. Într-o seară, așa cum se poate observa din înregistrarea de mai jos, Gologan a mers la locuința victimei și a început să lovească în mod violent, cu pumnii și picioarele, ușa locuinței.

După denunțul făcut de bărbatul român care era victima lui Gologan, carabinierii au adunat mărturii de la persoanele care au asistat la acele scene și au preluat înregistrările video de la camerele de supraveghere prezente în zonă pentru a demonstra în fața judecătorului amenințările grave și episoadele de violență de care era capabil agresorul. Gologan a fost astfel arestat și condus în penitenciarul din Enna, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul