Italia: bărbat român arestat, își bătea soția la ora 3:00 noaptea

S-a întâmplat în localitatea italiană Udine, unde polițiștii au primit un apel la numărul 113 în jurul orei 3:00 din noaptea de duminică spre luni, 18 martie 2019, de la o femeie care îi anunța că din apartamentul vecinilor săi se auzeau țipete și o femeie cerea ajutor.

Ajunși în scurt timp la fața locului, polițiștii au găsit o femeie moldoveancă terorizată care le-a spus că a fost lovită cu pumnii și picioarele de către soțul său, un bărbat român în vârstă de 36 de ani și că nu este prima dată când au loc astfel de violențe, relatează ziarul local Udine Today.

Agenții l-au condus imediat la secția de poliție pe bărbatul român unde, prin intermediul rapoartelor medicale ale femeii moldovence, dar și prin mărturiile rudelor și ale vecinilor, au descoperit că aceste violențe aveau loc din ce în ce mai des, începând cu toamna anului trecut și până astăzi. Femeia era bătută, umilită și izolată de restul lumii de către bărbatul român în această perioadă, mai relatează autoritățile.

În urma verificării acestor violențe, polițiștii au decis punerea sub arest preventiv a bărbatului român care a fost transportat apoi la penitenciarul situat în via Spalato din Udine, în timp ce soția sa a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.
Distribuie acest articol