Italia: bărbat român arestat, avea în casă 174 cărți de identitate furate de la primărie

Un bărbat român în vârstă de 31 de ani a fost arestat de către agenții de poliție în urma hotărârii Curții de Apel din Torino care l-a găsit vinovat de deținere, fabricare și atestare de documente false.

La scurt timp după ora 03:30 noaptea, trecând pe Via Chiesa della Salute, o patrulă de poliție a observat doi bărbați care, la vederea mașinii agenților, au mărit pasul și au încercat să-și piardă urmele pe Via Baracca unde au intrat pe ușa unui bloc de locuințe. Polițiștii au reușit să îl blocheze pe unul dintre cei doi bărbați, pe când celălalt a reușit să scape. Bărbatul reținut, de origine română, a dat date de identificare care verificate de autorități s-au dovedit a fi false.

S-a dispus o percheziție la domiciliul bărbatului unde s-a găsit un colet în interiorul căruia se aflau 174 de cărți de identitate italiene în alb, necompletate. S-a dovedit că acestea au fost sustrase în ianuarie 2016 de la registratura primăriei din Front Canavese, de unde românul a furat și un permis de conducere care mai târziu a fost declarat pierdut.

Bărbatul român a fost arestat și se continuă cercetările pentru a se stabili dacă avea complici sau a acționat de unul singur.