Italia: bărbat român bătut de soția italiancă. Violențele au început când femeia a descoperit că este bisexuală

Se întorcea acasă beată și își bătea soțul dar și pe cele două fiice ale lor. Bărbatul, pentru a scăpa de violențele soției sale, se ascundea în pivniță.

Ea, o femeie italiancă în vârstă de 52 de ani. El, un bărbat român emigrat în Italia cu mulți ani în urmă. Cei doi locuiesc la Torino și au împreună două fiice, amândouă ajunse la vârsta adolescenței în prezent, relatează ziarul La Repubblica.

Viața cuplului italo-român nu a fost mereu atât de nefericită, se pare. Violențele au început în urmă cu cinci ani, precizează sursa citată, când femeia italiancă, cu inițialele G.B., a descoperit că este bisexuală. Atunci a început să trăiască o viață paralelă, o viață care o petrecea la sfârșit de săptămână alături de o femeie de care aceasta se îndrăgostise.

Tot greul casei și al familiei pica astfel pe bărbatul român care era constrâns să se ocupe de unul singur de cele două fiice ale lor. Faptul că se îndrăgostise de o femeie se pare că aruncat-o pe soția conaționalului nostru și într-o criză existențială, nu doar matrimonială, fapt care a împins-o mai apoi în patima alcoolului.

Femeia a început astfel să bea. „Cheltuia tot salariul său pe bere și la jocurile de noroc”, explică procurorul la proces. Iar excesul de alcool a împins-o ulterior la o agresivitate tot mai mare în cadrul familiei sale, agresivitate pe care și-a îndreptat-o nu numai către soțul român dar și către fiicele sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Fraze precum «trebuie să mori» și insulte foarte greu de suportat au devenit ceva normal”, povestește fiica cea mai tânără în lacrime, în fața judecătorului. Dar mare parte a acestei agresivități și-a îndreptat-o către soțul său, pe care l-a bătut adesea lovindu-l cu pumnii, picioarele și palmele. Pentru a putea citi o carte, conaționalul nostru era constrâns să se refugieze în pivniță

Mai grav de atât, într-una din aceste scene femeia a pus mâna chiar și pe un cuțit și l-a îndreptat către soțul său. „În data de 15 octombrie își aduce fiicele în parc cu o prietenă. Soția lui se îmbată și se enervează pe fata cea mare. Situația degenerează iar tatăl le ia pe fete și le duce de-acasă. Aceștia sunt forțați să stea afară până la ora trei dimineața. Când se întorc, aceștia cred că femeia a adormit dar ea nu este în casă. Femeia sosește acasă o jumătate de oră mai târziu, tot beată, tot cu chef de scandal și tot agresivă. Insultele continuă dar și loviturile cu pumnii și palmele către soțul său. La un moment dat pune mâna pe un cuțit de bucătărie și îl îndreaptă către soț”, mai relatează procurorul la proces. Din fericire, în acea ocazie fiica cea mare a cuplului a avut curajul să o dezarmeze de cuțit pe femeie, evitând astfel o tragedie în familie.

„Această poveste trebuia să se termine – continuă procurorul – ori pentru că cineva ajungea să moară, ori datorită intervenției polițiștilor care, de fapt, a pus captă acestei familii. După arestare, acuzata nu a mai vrut nici măcar să-și vadă fiicele.”

Avocatul care o apără pe femeie, în schimb, susține că nu există nicio infracțiune. Până și episodul cu cuțitul trebuie să fie redimensionat ca gravitate fiindcă, așa cum a declarat chiar soțul femeii, „a pus mâna pe el dar nu știa ce să facă”.

Violențele și certurile nu ar fi fost repetate des, ci sporadice și din cauza alcoolului, susține avocatul apărării. „În plus, acum fiicele au mers să o vadă. Ea este mai liniștită, sunt semne că raportul poate fi legat la loc”, încheie avocatul femeii italience.

Femeia se află în prezent în arestul poliției cu acuzația de violență în familie iar sentința va fi pronunțată de judecător în luna iunie a acestui an.