Italia: bărbat român confundat cu un hoț și bătut brutal până și-a pierdut memoria. Mama sa lansează un apel disperat către românii din Peninsulă

Andrei Ungurenașu, bărbat român în vârstă de 31 de ani, este originar din Vaslui și provine dintr-o familie modestă, din Secuia, Muntenii de Jos. Din dorința de a avea o viață mai bună, Andrei a plecat la muncă în străinătate de mai multe ori, în Spania, unde a lucrat pe șantier la făcut canale alături de alți români.

Întors acasă în luna decembrie a anului trecut, Andrei a petrecut sărbătorile de iarnă cu cei dragi iar pe data de 15 februarie 2018 s-a suit în autocar pentru a se întoarce la muncă în străinătate, relatează ziarul Vremea Nouă.

În data de 17 februarie, când autocarul a ajuns la Milano, Andrei a suferit o criză de epilepsie iar șoferul autocarului a chemat imediat ambulanța care l-a dus la un spital din zonă. După ce a fost ținut sub supraveghere circa 24 de ore, duminică, 18 februarie, a fost externat din spital și Andrei a încercat să ia legătura cu agenția cu care plecase cu autocarul.

„Ne-a sunat și ne-a zis că este bine, că a ieșit din spital și că încearcã să ia legătura cu agenția cu care plecase – Saiz Tour. Nu a reușit și a zis că încearcă să ajungă cu un șofer pe tir. El l-a lăsat, însă, într-o benzinărie. De acolo nu mai știm nimic de el. Cred că s-a rătăcit. Săracul, străin, n-o fi știut ce să facă… Am înțeles, apoi, că pe timpul nopții s-a adăpostit într-un depozit. L-au găsit niște paznici, care l-au bătut asa de rău că acum nu mai judecă. Nu mai avea nici chiloți pe el, nimic. Plecase cu o geantă de haine, mâncare, două telefoane…”, povestește Ana Lepădatu, mama lui Andrei.

În urma celor întâmplate, Andrei a fost transportat iar la spital, la „San Rafaelle” din Milano, unde a primit îngrijiri medicale iar cazul său este anchetat acum de carabinieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„M-a sunat poliția aseară (n.r. marți, 20 februarie) dar nu înțelegeam nimic, că vorbeau în italiană. ‘Andrei’, ‘Milano’ – atât înțelegeam… Am luat legătura cu sora unei vecine de-ale mele și s-a interesat ea de el. Este la spital, nu mai are nimic, nici haine, nici telefoane. I-a fost afectat creierul. Și-a pierdut memoria, aiurește… Zice ‘mama e moartă, mă duc să cumpăr sicriu, moșu’ meu e mort, mahalaua mea a luat foc’. Nu judecă deloc! Nu știu ce să fac, cum să fac… Nu am nici un ban. Azi am fost la poliție, la Vaslui, să anunt. Mi-au dat un număr de telefon, ca să iau legătura cu Consulatul. Am sunat si mi-a zis sã le trimit ceva scris. Am fost la o rudă si am trimis. Acum aștept să îmi răspundă. Mă rog la Dumnezeu să nu-l dea în drum în seara asta (n.r. aseară, 21 februarie), că nu are pe nimeni și în starea în care este nu știu ce se va alege de el. Suntem disperați toți. Nu știm cum o să-l aducem acasă, că el nu are cum să vină singur, are nevoie de un însoțitor, eu sunt bolnavă, nu știu nici eu dacă o să rezist pe drum. Efectiv nu știm cum să procedăm”, a povestit mama sa pentru sursa citată.

Potrivit celor spuse de sora vecinei sale, Andrei urmează să fie externat deși nu s-a precizat când. Mama lui Andrei, îngrozită de faptul că fiul său va ajunge pe drumuri singur, fără niciun ban și fără haine măcar sau vreun ajutor, este disperată și apelează la bunătatea românilor din Italia pentru a primi ajutor ca să-l ducă pe Andrei acasă.

Oricine are posibilitatea de a ajuta pe Ana Lepădatu și pe fiul său, este rugat să sune la numărul de telefon 004 0731.192.506.

Distribuie acest articol