Italia: bărbat român de 24 de ani arestat după ce și-a infectat partenerul cu HIV

Un bărbat român de 24 de ani, rezident în localitatea Florența, a fost arestat de carabinierii din localitate pentru că și-a infectat în mod conștient partenerul cu HIV, în urma unor raporturi sexuale avute cu acesta.

Tânărul homosexual român se pare că i-a spus partenerului său, de care între timp s-a despărțit, că este sănătos, deși știa că este seropozitiv, și a refuzat astfel să folosească prezervativul în timpul actelor sexuale cu scuza că ar fi alergic la latex, materialul din care sunt fabricate prezervativele.

Potrivit ziarului Il Messaggero, bărbatul român a întreținut raporturi sexuale neprotejate și cu alți bărbați, după ce s-a despărțit de partenerul său, dar numai fostul partener a ieșit pozitiv la testul HIV făcut în luna septembrie a acestui an.

Tânărul de 24 de ani a fost pus sub arest preventiv în penitenciar la ordinul judecătoarei Paola Belsito, cu acuzația de vătămare corporală și tentativă de vătămare corporală. Ancheta a fost condusă de procurorul Christine Von Borries de la procuratura din Florența

În Italia există un precedent de acest gen mult mai grav, care s-a petrecut între anii 2006 și 2015, când un bărbat italian de 32 de ani, Valentino Talluto din Acilia, o fracțiune a Romei, a contaminat cu HIV în mod direct circa 30 de femei, numărul persoanelor infectate ajungând ulterior la peste 57, în urma relațiilor pe care unele dintre acele femei le-au întreținut cu alți bărbați. La fel ca tânărul român, și Talluto știa că este seropozitiv dar a continuat să întrețină raporturi sexuale fără protecție, provocând în mod intenționat o adevărată epidemie de HIV.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor relatate de Sky TG24, Valentino Talluto aborda victimele sale pe internet, apoi se întâlnea cu ele și întreținea numai raporturi sexuale fără protecție cu acestea, de fiecare dată inventând diferite scuze pentru a nu folosi prezervativul. Procurorul Elena Neri de la procuratura din Roma a cerut ca bărbatul să fie condamnat la închisoare pe viață.

Cât despre alergia la latex, trebuie menționat faptul că în farmacii există și prezervative produse din alte materiale, pentru persoanele care suferă de astfel de alergii, deci nu există scuză pentru a întreține raporturi sexuale fără protecție, când cineva invocă acest motiv.