Italia: Bărbat român, erou la Roma. S-a aruncat în râu și a salvat o femeie de la înec

Un incident în plin centrul Romei putea să se transforme într-o tragedie, care din fericire a fost împiedicată datorită curajului unui bărbat român în vârstă de 44 de ani. O femeie a căzut în Tibru (Tevere) în seara zilei de joi, 21 iunie, de pe Ponte Palatino. Românul s-a aruncat în râu și a salvat-o, relatează Il Messaggero.

Nu a fost încă stabilit dacă gestul femeii în vârstă de 46 de ani a fost intenționat, dacă a fost o încercare de a-și lua propria viață sau a căzut accidental în apă. Dar un bărbat, un cetățean român de 44 de ani, a sărit imediat în ajutorul femeii lăsând standul evenimentului „Festivalul cinematografiei”, unde era în serviciu și fără să ezite s-a scufundat în râu de pe malul insulei Tiberina. A reușit să găsească femeia și să o țină la suprafață până la sosirea pompierilor-scafandri care i-au purtat la mal pe amândoi.

Femeii i s-a acordat pe loc primul ajutor și a fost transportată de urgență la spital pentru investigații. Se pare că, după primirea felicitărilor din partea pompierilor și a martorilor, bărbatul român s-a întors apoi la munca sa.

Un român, erou la Roma! A salvat de la înec o femeie care a căzut de pe un pod în râul Tibru (Tevere)

Tibrul, în italiană Tevere, este cel de-al doilea râu ca lungime din Italia, izvorăște din munții Apenini și se varsă în Marea Tireniană.Tibrul este cunoscut și pentru faptul că străbate Roma, aceasta fiind fondată pe malurile sale la aproximativ 25 de km de gura de vărsare în Marea Tireniană.