Italia: Bărbat român înecat în mare în timp ce înota cu prietenii

Un bărbat de origine română, în vârstă de 52 de ani, s-a înecat în mare, vineri, 15 iunie, la Porto Garibaldi, în provincia Ferrara din Italia. Se presupune că bărbatul s-a simțit rău în timp ce făcea baie în mare, scrie La Nuova Ferrara.

Ziua de plajă cu prietenii s-a terminat într-o tragedie pentru românul nostru și pentru familia sa. Erno Arkosi, rezident la Carpi, în provincia Modena, unde locuia împreună cu soția, și-a pierdut viața în timp ce înota cu trei prieteni de-ai săi în apele mării Adriatice din apropierea stabilimentului de la Viale dei Mille din Porto Garibaldi.

Era în jurul orei 18:30, când prietenii lui Erno au dat alarma după ce l-au văzut plutind nemișcat, cu abdomenul și cu fața în jos, scufundată în apă. Conform unei prime reconstituiri a ceea ce s-a întâmplat, bărbatul a început să înoate paralel cu digurile, dar brusc, s-a blocat, rămânând nemișcat în apă, fără să-și mai ridice capul. Cei trei prieteni care înotau cu el, l-au scos repede la țărm și i-au practicat masajul cardiac de prim-ajutor.

Sosiți imediat la fața locului, asistenții sanitari de la 118 timp de peste o oră au pus în practică toate practicile de resuscitare pe care le aveau la îndemână, inclusiv utilizarea defibrilatorului, până la ora 19.56 când medicul a trecut ca fiind aceasta ora decesului conaționalului nostru.

Trupul neînsuflețit a lui Erno Arkosi a fost transportat temporar la camera mortuară a Casei de Sănătate San Camillo din Comacchio. Va fi autopsia care va elucida cauza morții sale, dacă aceasta se datorează vreunei patologii sau altor factori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI