Italia: Bărbat român își amenință fosta soție cu 5.400 de apeluri și mesaje. „Te omor, îți fac capătul și te ascund”

A decis că nu-și mai poate continua viața alături de el și a divorțat. O femeie română din Bergamo a primit 5.400 de apeluri și mesaje de amenințare de la bărbatul care îi fusese până nu demult soț, relatează Il Giorno.

„Te omor”, „Îți fac capătul și te fac să dispari”, sunt doar unele dintre textele trimise de bărbat femeii, în perioada de la jumătatea anului 2015 și până în primele luni ale lui 2016, când fosta sa soție și-a luat inima în dinți și l-a denunțat forțelor de ordine. Pe 10 septembrie din acest an este stabilită prima audiență din procesul în care bărbatul este acuzat de stalking.

Nu s-a resemnat și nu a vrut să accepte sfârșitul căsătoriei sale și pierderea femeii de la care avea o fiică. Prin urmare, în furia sa oarbă, bărbatul român în vârstă de 35 de ani a început o adevărată tortură psihologică împotriva fostei sale soții, o femeie română din Bergamo, care muncește într-o pizzerie a orașului.

Conform reconstituirilor efectuate de anchetatori, toate apelurile au fost făcute din România unde bărbatul a decis să plece după încheierea căsătoriei sale

„Te voi ucide”, Îți fac capătul”, „Te voi face să dispari”, acesta este tenorul apelurilor telefonice primite de femeie chiar și când se afla la serviciu. Când proprietarul pizzeriei a răspuns la telefon în locul femeii terorizate, bărbatul nu s-a oprit din amenințări și l-a invitat pe comerciant să o concedieze pe fosta sa soție: „Trebuie să o dați afară, e o c..vă!”, striga la telefon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De mai multe ori, bărbatul a sunat și la școala unde învață fiica sa, care a rămas în grija mamei.

În cele din urmă, obosită și speriată de amenințările fostului soț, femeia a decis să-l denunțe. Bărbatul este acum judecat cu acuzația de stalking și este apărat de avocatul Paolo Botteon. Prima audiere este programată pentru 10 septembrie.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.