Italia: Bărbat român prinde un infractor italian care încearcă să pătrundă în locuința sa la furat

Tentativa de furt a avut loc în viale delle Ferriere din localitatea italiană Udine, în jurul orei 20:00 de joi seara, 8 noiembrie 2018, când un infractor italian a fost surprins de un bărbat român în timp ce încerca să pătrundă în locuința conaționalului nostru pentru a fura.

Bărbatul român a auzit niște zgomote la fereastră, părea că cineva bătea în geam, și când a ieșit să vadă ce se întâmplă, a suprins un bărbat care avea mănuși și un fier în mână, încercând să fugă. Conaționalul nostru, din păcate, a mai avut parte de un furt în locuința sa cu câteva săptămâni în urmă, când i s-au furat trei ceasuri, așadar nu a mai stat pe gânduri și a decis să plece pe urmele infractorului.

A reușit să-l prindă în scurt timp pe infractor și, cu ajutorul unui vecin de-al său, un cetățean marocan, l-au blocat și reținut până la sosirea polițiștilor. Autoritățile l-au identificat apoi pe hoț ca fiind Orazio Zampa, cetățean italian în vârstă de 55 de ani, originar din localitatea Pozzuolo dar în prezent fără o rezidență stabilă.

Zampa a fost arestat și dus în fața unui judecător în cursul zilei de ieri, dar a fost eliberat în urma audienței și urmează să se prezinte din nou la tribunalul din Udine în data de 30 noiembrie, timp în care avocatul său va trebui să-i pregătească apărarea, relatează ziarul Messaggero Veneto.

Bărbatul italian este acuzat de tentativă de furt, dar în fața judecătorului acesta a declarat, prin intermediul avocatului său, că nu avea intenția de a fura, ci era doar în căutarea unui adăpost, fiindcă de circa patru luni nu mai are o locuință, după ce i-a murit o persoană din familie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urmă cu ceva timp, a mai declarat infractorul, a văzut că unul dintre apartamentele din viale delle Ferriere nu este locuit, așadar a încercat să intre în acea locuință forțând o fereastră. Obiectul de metal folosit pentru a forța fereastra, a mai adăugat Zampa, a rămas blocat acolo și nu a mai reușit să deschidă acea fereastră, așa că a încercat să intre pe o altă fereastră, fără să-și dea seama – spunea el – că acea fereastră ducea în apartamentul vecin locuit de conaționalul nostru.

Polițiștii au găsit în seara tentativei de furt și o scară pusă pe un zid, scară care, spun anchetatorii, este probabil să fi fost pusă acolo pentru a-i ușura fuga. În plus, anchetatorii au menționat că infractorul are și o interdicție de a intra în localitatea Udine, interdicție care se pare că a fost încălcată de Zampa și pentru care a fost denunțat cu această ocazie. Nu s-a specificat, însă, motivul pentru care ar fi primit această interdicție, dar având în vedere circumstanțele în care a fost prins de bărbatul român, ne putem imagina motivul cu ușurință.