Italia: bărbat român se urcă pe un acoperiș și aruncă țigle asupra trecătorilor

Un bărbat român în vârstă de 45 de ani și rezident în Italia a ținut în suspans timp de 10 ore o fracțiune a localității Cesano Maderno din provincia Monza și Brianza, după ce s-a urcat pe acoperișul unei clădiri cu trei etaje și a început să arunce cu țigle și cărămizi după trecători.

Bărbatul român pe acoperișul clădirii în dimineața zilei de sâmbătă, 13 iulie 2019. Sursa foto: IlCittadinoMB.it

Bărbatul locuiește la Genova, dar se pare că s-a deplasat până în localitatea menționată mai sus din senin și fără un motiv, iar la ora 04:00 din dimineața zilei de sâmbătă, 13 iulie 2019, a decis să se urce pe acoperișul unei clădiri și să arunce cu țigle în stradă.

La fața locului au sosit în scurt timp patru echipaje de pompieri, o ambulanță și mai multe patrule de carabinieri, aceștia din urmă cerând locuitorilor acelei clădiri să nu iasă din casă până nu se rezolvă situația. Dar nimeni nu se aștepta ca bărbatul român să se lase convins să coboare de pe acoperiș abia după aproape 10 ore de negocieri.

Preocupați de faptul că la un moment dat bărbatul ar putea sări în gol, deși nu a arătat această intenție niciodată de-a lungul orelor petrecute pe acoperiș, pompierii au pregătit mai multe saltele gonflabile în jurul clădirii pentru a reduce probabilitățile de a se produce o tragedie.

Una dintre saltele gonflabile plasate de pompieri la fața locului

În tot acest timp, bărbatul român continua să arunce cu țigle și cărămizi de pe acoperiș și striga lucruri fără sens sau care lăsau să se-nțeleagă că este „persecutat”, relatează surse locale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În final, în jurul orei 13:30, bărbatul a decis din propria sa voință să coboare, după care a fost transportat la spital pentru un control. Carabinierii l-au denunțat între timp pentru diferite infracțiuni, cum ar fi deranjarea liniștii publice și distrugerea bunurilor personale.