Italia: bătrână și îngrijitoare prădate în casă de două femei care s-au dat drept doctorițe trimise de ASL

Devine o adevărată alarmă socială în Italia strategia prin care anumiți infractori care se dau drept medici, reușesc să intre în locuințele bătrânilor și să le fure bani și bijuterii prețioase.

Victimele sunt de regulă persoane în vârstă, adesea bolnave și având capacități cognitive reduse.

Infractorii care comit această fraudă sunt întotdeauna persoane bine îmbrăcate, calme, liniștite și zâmbitoare care se prefac că sunt medici ASL și au fost trimise să facă o vizită medicală.

În provinica Messina (Sicilia) a devenit un adevărat flagel, ultimul caz de acest fel a avut loc în ziua de 4 mai, în Sant’ Agata di Militello, unde un cuplu de vârstnici au fost prădați de suma de 10.000 de euro, dar cazuri asemănătoare s-au întâmplat deja la Falcone, Capo d’Orlando, Patti și Barcellona.

În cazul de ieri, escrocii și-au studiat bine victimele. Ei știau că bătrânul soț nu era acasă și că în momentul respectiv, când au acționat, la domiciliul celor doi se afla doar bătrâna bolnavă împreună cu îngrijitoarea sa. Așa că au sunat la ușă două femei care s-au dat drept medici calificați, trimiși de ASL să viziteze femeia grav bolnavă. Și în timp ce una dintre ele le distra atenția bătrânei și îngrijitoarei sale, celaltă complice s-a strecurat în celelalte încăperi, căutând prin sertare și furând 10.000 de euro pe care bătrânii soți îi păstrau în casă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, cu scuza că le trebuia un instrument din mașină, infractoarele au plecat și s-au făcut nevăzute. Doar când a văzut că cele două „doctorițe” nu se mai întorc, bătrâna a înțeles că a fost înșelată și a anunțat poliția. Imediat au fost făcute fotografii după imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere video, localizată la intrarea în clădire și care a surprins prezența celor două infractoare.

Din analiza imaginilor se speră să se descopere Identitatea hoațelor, care ar putea fi aceleași care, în ultimele zile, au furat bijuterii din aur și bani din casele bătrânilor din Falcone, Patti, Barcellona și Capo d’Orlando întotdeauna cu aceeași strategie, informează Gazzetta del Sud.